Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Duitsland verslaat Denemarken en is kwartfinalist op EK na bewogen avond in Dortmund

Laatste update:

Nagelsmann voerde enkele wijzigingen door ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland van vorige week zondag. Er waren basisplaatsen voor Nico Schlotterbeck, David Raum en Leroy Sané. Dat betekende dat Maximilian Mittelstädt en Florian Wirtz op de bank begonnen tegen de Denen. Jonathan Tah was geschorst vanwege zijn twee gele kaarten in de poulefase.

Duitsland zocht direct de aanval in het volgepakte Signal Iduna Park en leek na vijf minuten op 1-0 te komen. Schlotterbeck kopte binnen, maar na een check bij de VAR werd de goal geannuleerd. De Duitse verdediger leek doelman Kasper Schmeichel te hinderen, waardoor het Duitse feestje niet doorging.

Schmeichel moest alert zijn in de beginfase, waarin Duitsland duidelijk de betere was. Hij hield onder meer Havertz en Robert Andrich van scoren af. Denemarken wist dat goed verdedigen noodzakelijk was, terwijl men loerde op de counter. Uit zo'n counter kwam Christian Eriksen in een kansrijke positie, maar Antonio Rüdiger was er als de kippen bij om gevaar te voorkomen.

Kort daarna begon het keihard te onweren en kwam tevens een flinke hagelbui voorbij. Scheidsrechter Michael Oliver stuurde beide teams naar binnen en pas na een behoorlijke lange onderbreking kon het achtstefinaleduel worden hervat. Rasmus Højlund had in de slotfase van de eerste helft de 0-1 op zijn schoen, maar Manuel Neuer redde bekwaam. Aan de andere kant liet Havertz een grote kans onbenut.

Geen goals derhalve in Dortmund na 45 minuten spelen, en de spanning was voelbaar in Dortmund. Die spanning werd alleen maar groter toen Joachim Andersen van binnen de zestien de 0-1 binnenknalde. Thomas Delaney stond echter een teenlengte buitenspel, waardoor er een streep ging door de Deense treffer. Korte tijd later maakte diezelfde Andersen ongelukkig hands in zijn eigen strafschopgebied en na een VAR-check kwam de bal op de stip te liggen.

Havertz legde aan en liet Schmeichel kansloos met een schot in de rechterbenedenhoek: 1-0. Duitsland had nadien de score kunnen en moeten uitbreiden, maar grote kansen waren niet besteed aan Havertz en Sané. Nagelsmann besloot in te grijpen en stuurde Niclas Füllkrug en Emre Can het veld in. Andrich en Ilkay Gündogan gingen naar de kant.

Duitsland bleef druk zetten en werd daarvoor beloond in de 68ste minuut. Musiala kon doorlopen richting het Deense doel en legde de bal beheerst in de verre hoek: 2-0. Daarmee was de strijd gestreden. In de slotfase werden goals van invallers Füllkrug en Wirtz afgekeurd wegens buitenspel. Het gastland kan zich opmaken voor een kwartfinaleduel met Spanje of Georgië. Die landen komen zondagavond in actie in Keulen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Vitesse komt vlak voor middernacht met schitterend nieuws voor alle supporters
25
Transfers Eredivisie 2024/25:Pavlidis verlaat de Eredivisie na drie jaar AZ
3
Transfers Keuken Kampioen Divisie 2024/25: Eyongo vertrekt bij Excelsior
1
Ronaldo maakt gemiste penalty in strafschoppenserie goed: Portugal gaat door
175
Sky onthult transfersom die Man United aan Bayern moet betalen voor De Ligt
13
Roep om wissel van Cristiano Ronaldo: 'Dat wat hij vroeger had, is er vanaf'
35

Meer sportnieuws

Reacties