Chelsea en City lopen weg van Koeman na gemiste penalty Tadic

Chelsea - Hull City 2-0
Eden Hazard op Stamford Bridge: dat is de laatste weken een garantie op een doelpunt. De aanvallende middenvelder scoorde in zijn laatste vijf thuiswedstrijden voor Chelsea en was zaterdag weer trefzeker, toen hij al in de zevende minuut een perfecte voorzet van Oscar binnen kopte. De toeschouwers hoopten op een gemakkelijke middag, maar daar was geen sprake van: Chelsea zette na de vroege openingstreffer niet door en kreeg in het restant van de eerste helft geen noemenswaardige kansen op meer doelpunten. Willian werd op de bon geslingerd voor een schwalbe en Cahill mocht van geluk spreken dat hij weg kwam met slechts een gele kaart na een vervelende overtreding op Sone Aluko. Aluko kreeg overigens ook de beste mogelijkheid namens Hull, maar schoot over het doel van Petr Cech, die de geblesseerde Thibaut Courtois verving.

Hull begreep dat er misschien wel wat te halen viel in Londen en de eerste mogelijkheid van het tweede bedrijf was voor de bezoekers, maar het afstandsschot van Jake Livermore ging net naast. Cahill ontsnapte vervolgens opnieuw aan een rode kaart, toen hij bij een schwalbe zijn tweede geel had moeten krijgen, en na een ruim kwartier in de tweede helft werd er wél een speler van Hull weggestuurd. Tom Huddlestone ging hard door op Filipe Luis en kreeg voor zijn 'stamp' een directe rode kaart, waardoor Hull het laatste halfuur met een man minder verder moest. Chelsea profiteerde van deze situatie en na een slim passje van Hazard maakte Diego Costa de 2-0. The Blues speelden de wedstrijd hierna rustig uit en boekten de twaalfde competitiezege van het seizoen.

Leicester City - Manchester City 0-1
Frank Lampard blijft normaal gesproken tot aan het einde van het kalenderjaar bij Manchester City, maar Manuel Pellegrini heeft laten weten dat hij hoopt dat de middenvelder nog even langer kan blijven. Zaterdag bewees Lampard weer eens zijn waarde voor the Citizens, door de score te openen in de uitwedstrijd tegen Leicester City. De middenvelder stond zes minuten voor rust goed opgesteld in het vijandelijke strafschopgebied om een lage voorzet van Samir Nasri binnen te frommelen en maakte zo zijn 175ste doelpunt in de Pemier League. Deze voorsprong was verdiend, want City was de bovenliggende partij en had voor dit openingsdoelpunt al kansen gekregen via Eliaquim Mangala en Yaya Touré. Zij scoorden niet, maar Lampard deed dat dus wel.

City, dat Edin Dzeko in de warming-up met een blessure was kwijtgeraakt en daarom was begonnen met jongeling José Ángel Pozo in de basis, probeerde in de tweede helft verder weg te lopen. De landskampioen speelde echter zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en na een goede kans voor David Silva (schot net naast) gebeurde er lange tijd weinig meer. Leicester was niet bij machte om te profiteren van de matige vorm van de bezoekers, die Vincent Kompany een kwartier voor tijd weer kwijtraakten met een hamstringblessure. De aanvoerder van City was juist net weer hersteld van een hamstringkwetsuur; onderzoek moet uitwijzen hoelang hij nu weer buitenspel zal staan.

Burnley - Southampton 1-0
Southampton hoopte na drie nederlagen op rij weer eens te winnen, maar zelfs tegen de nummer voorlaatst van de Premier League lukte dat dus niet. Graziano Pellè kon nauwelijks worden bereikt en een strafschop leek na een uur uitkomst te moeten bieden voor the Saints. Tadic ontfermde zich over de elfmetertrap, die men verkreeg na een overtreding van George Boyd, maar keeper Tom Heaton ging met succes naar de hoek. Ruim een kwartier voor tijd kwam Burnley wél tot scoren: Ashley Barnes' van richting veranderde inzet bleek doelman Fraser Forster te machtig. Southampton slaagde er vervolgens niet in om de gelijkmaker af te dwingen; onder anderen Nathaniel Clyne deed nog een poging, maar hij mikte naast. Burnley heeft nu slechts één van de laatste zes duels verloren.

Sunderland - West Ham United 1-1
West Ham United liep door het gelijkspel bij Sunderland een punt uit op Southampton, maar haalde dus wel twee punten minder dan Chelsea en Manchester City. De ploeg van Sam Allardyce presteert dit seizoen opvallend goed en kreeg ook tegen Sunderland de eerste kansen om te scoren. Het was echter de thuisploeg die na ruim twintig minuten spelen op voorsprong kwam: Adam Johnson verdiende een strafschop, die werd binnengeschoten door Jordi Gomez. Lang bleef de 1-0 echter niet staan, want West Ham deed al snel weer wat terug via Stewart Downing (1-1) en ging vervolgens op zoek naar meer. Daar kwamen ook nog kansen voor, via Mamadou Sakho (eerste helft), Downing en Carroll (tweede helft), maar het bleef bij 1-1 in het Stadium of Light.

West Bromwich Albion - Aston Villa 1-0
Aston Villa won de laatste twee wedstrijden en was tot het uitduel met West Bromwich Albion zelfs vijf speelronden ongeslagen gebleven, maar zaterdag ging het dus mis. De bezoekers liepen na een kwart wedstrijd al achter de feiten aan, want toen kreeg Kieran Richardson een rode kaart na een harde overtreding op Stéphane Sessegnon. West Bromwich controleerde vervolgens het duel en beide partijen kregen enkele mogelijkheden om de score te openen, maar de drie punten bleven op The Hawthorns: Craig Gardner scoorde na 72 minuten, na een voorzet van de net ingevallen Saido Berahino. The Villans kwamen nog even dicht bij de gelijkmaker, maar een kopbal van Christian Benteke ging er niet in. Oranje-international Ron Vlaar viel na 78 minuten in.

Crystal Palace - Stoke City 1-1
Crystal Palace opende al na elf minuten de score op Selhurst Park. Flankspeler Yannick Bolasie trok de bal voor het doel en James McArthur kopte het leer knap over Asmir Begovic in het doel, maar via een rebound van Peter Crouch kwamen the Potters al gauw weer langszij (1-1). De thuisploeg liet in het restant van de eerste helft vervolgens meer zien dan de tegenstander, maar tot een doelpunt kwam men niet. Ook in de tweede helft zou er geen derde goal meer vallen: alleen McArthur kreeg nog een serieuze mogelijkheid, maar zijn schot werd gekeerd door Begovic. Crystal Palace heeft nu al vier wedstrijden nier meer weten te winnen, terwijl Stoke City de verrassende 3-2 overwinning op Arsenal van vorige week geen passend vervolg kon geven.