Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Chelsea in vergevorderd stadium met 'full circle move' van Nathan Aké

Laatste update:

Door het transfervrije vertrek van zowel Andreas Christensen (naar Barcelona) en Antonio Rüdiger (Real Madrid) geldt Aké als een van de twee topprioriteiten om de Londense verdediging een kwaliteitsimpuls te geven. Matthijs de Ligt is de andere naam, maar lijkt de voorkeur te geven aan een overstap naar Bayern München. Aké lijkt wél voor de full circle move te willen gaan. De nu 27-jarige verdediger kwam op zijn vijftiende naar Engeland om het laatste deel van de jeugdopleiding van Chelsea te doorlopen. Twee jaar later was het al tijd voor zijn Premier League-debuut, maar tot een definitieve doorbraak kwam het nooit.

Chelsea verkocht Aké in 2017 voor een toenmalige recordsom van 22,8 miljoen euro aan Bournemouth. Daar maakte de 27-voudig Oranje-international dermate veel indruk dat Manchester City drie jaar later besloot 45,3 miljoen op tafel te leggen voor zijn komst. Aké heeft zich in twee seizoenen echter nog niet naar een definitieve basisplek weten te vechten in het team van Josep Guardiola. In zijn debuutjaar was de Hagenees nog veelvuldig geblesseerd, maar afgelopen seizoen moest het hij ondanks zijn fitheid vaak doen met een plek op de bank. Aké kwam in totaal ook tot 'slechts' 27 wedstrijden over alle competities.

In Londen lijkt de defensieve spoeling dunner. Chelsea-trainer Thomas Tuchel beschikt over Thiago Silva, Trevoh Chalobah en Malang Sarr als 'pure' centrumverdedigers, terwijl ook César Azpilicueta op die positie uit de voeten kan. Laatstgenoemde lijkt echter onderweg naar Barcelona. Beoogde vervanger Aké is vermoedelijk niet voor een appel en een ei op te halen in Manchester. De verdediger ligt nog tot medio 2025 vast in het Etihad Stadium.

Zie jij Nathan Aké deze zomer zijn terugkeer naar Chelsea compleet maken?

Meer nieuws

Memphis Depay keert na 4e spierblessure dit seizoen terug in selectie Atlético
1
Ajax-fans zetten walgelijke spreekkoren in tijdens kampioensduel met AZ O18
97
Voetbalfans belagen pro-Palestijnse activisten met vuurwerk in Amsterdam
7
Chelsea kruipt door het oog van de naald met uiterst belangrijke late zege
6
Borussia Dortmund levert absolute wanprestatie en verliest dik na blunders
6
Brahim Díaz neemt Real Madrid bij de hand tegen gedegradeerd Granada
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties