Chelsea krijgt weer een dreun en staat vijftiende

West Ham United - Chelsea 2-1
Chelsea hield in de laatste twee wedstrijden (tegen Aston Villa en Dynamo Kiev) 'de nul', maar op bezoek bij West Ham United ging het achterin weer eens mis. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong, toen er niet goed werd verdedigd bij een hoekschop en Mauro Zárate de 1-0 binnen kon rammen. Chelsea moest daardoor in de achtervolging en Kurt Zouma leek de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen, maar de doellijntechnologie liet zien dat zijn inzet de doellijn nét niet helemaal had gepasseerd. Manuel Lanzini had vervolgens aan de overkant de 2-0 moeten maken, na een geniale voetbeweging van Dimitri Payet, maar het wippertje van de Argentijn was te hoog en ging over het vijandelijke doel.

Chelsea bleef in de wedstrijd en Cesc Fàbregas leek de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers kregen kort voor rust een volgende tik, toen Matic een domme overtreding maakte en zijn tweede gele kaart kreeg. Chelsea moest in de tweede helft dus met tien man verder en Mourinho kon zijn ploeg ook al niet helpen met aanwijzingen; hij was wegens kritiek op de leiding naar de tribune gestuurd. Vanaf die positie zag hij West Ham slecht beginnen aan de tweede helft en daar profiteerde Chelsea van, met de gelijkmaker van Gary Cahill, tien minuten na de thee. De bezoekers hoopten zelfs door te kunnen drukken, maar veel kansen kwamen er lange tijd niet. Toch werd er nog gescoord, en wel door West Ham: invaller Andy Carroll was in de lucht veel te sterk voor César Azpilicueta en kopte de 2-1 tegen de touwen.

Leicester City - Crystal Palace 1-0
Jamie Vardy maakte zaterdag voor de zevende wedstrijd op rij een doelpunt in de Premier League en benadert nu het record van Ruud van Nistelrooij; de Nederlander maakte in 2003 in tien achtereenvolgende duels een treffer in de hoogste afdeling van Engeland. Vardy werd na gepruts van Brede Hangeland gelanceerd door Riyad Mahrez, omspeelde de doelman en tikte binnen: 1-0. Met nog een half uur op de klok gaven the Foxes die voorsprong niet meer weg. In de eerste helft was de beste kans voor Marc Albrighton, die de paal raakte, en na rust slaagde Crystal Palace er evenmin in om te scoren. Bakary Sako deed na zeventig minuten wel een poging, maar zijn inzet werd met één hand gepakt door Kasper Schmeichel.

Stoke City - Watford 0-2
Stoke City en Watford hebben gezamenlijk vijf Nederlandse spelers, maar er kwamen er maar twee in actie: Erik Pieters bij Stoke en Nathan Ake bij Watford. Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel zaten negentig minuten op de bank bij Stoke, terwijl Steven Berghuis niet eens bij de selectie van Watford zat. Laatstgenoemde werd niet gemist, want Watford boekte een knappe 0-2 overwinning in het Britannia Stadium: Troy Deeney opende kort voor rust na een slim hakje van Odion Ighalo de score, voordat Almen Abdi twintig minuten voor tijd met een hard schot in de korte hoek voor de tweede Watford-treffer zorgde. Stoke creëerde in eigen huis maar opvallend weinig kansen en na vijf competitieduels op rij zonder nederlaag, vier zeges en een gelijkspel, ging het nu dus weer eens mis.

Aston Villa - Swansea City 1-2
Swansea boekte zijn eerste officiële zege na zes duels en drukte Villa dus verder in de problemen. Het team van de geplaagde Tim Sherwood wacht nog altijd op zijn eerste Premier League-overwinning sinds de eerste speelronde. De thuisploeg begon wel sterker, maar the Swans kwamen daarna beter in de wedstrijd en kregen via Gylfi Sigurdsson en Federico Fernández goede kansen. Twee minuten na rust had Gabriel Agbonlahor er eigenlijk 1-0 van moeten maken, maar hij krulde naast. Na ruim een uur brak Jordan Ayew de ban op Villa Park en zette hij de gastheer dus op voorsprong, maar door een treffer van Sigurdsson leek het duel alsnog in een gelijke stand te eindigen. Leek, want André Ayew scoorde in de 87e minuut na een lage voorzet van Kyle Naughton de beslissende 1-2.

Norwich City - West Bromwich Albion 0-1
West Bromwich nam José Salomón Rondón voor zeventien miljoen euro over van Zenit Sint-Petersburg en de aanvaller maakte zaterdag zijn tweede Premier League-doelpunt, door twee minuten na de pauze na een voorzet van James McClean raak te koppen. In de eerste helft genoot Norwich het meeste balbezit, maar ook West Bromwich werd een paar keer gevaarlijk. Onder anderen Chris Brunt, Gareth McAuley, Alexander Tettey Dieumerci Mbokani en Wes Hoolahan lieten mogelijkheden liggen. In de tweede helft was het via Rondón dus al gauw raak en daarna slaagde Norwich er niet in om nog gelijk te maken op Carrow Road. Onder anderen Sebastien Bassong en Tettey vonden Boaz Myhill op hun pad.

JAMIE VARDY! Vier jaar geleden amateurvoetballer, nu Engels international en met 10 goals in 10 duels topscorer van de Premier League! Hij scoorde zaterdag voor de zevende wedstrijd in de Premier League op rij en de vraag is dan ook of hij het record van Ruud van Nistelrooij (10 duels, 2003) kan verbreken... #leicester #leicry #bpl #instavoetbalzone