Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tiental Bayer Leverkusen toont karakter na echec in EL en verovert beker

Laatste update:

Er waren revanchegevoelens bij Leverkusen, dat woensdag vrij kansloos met 0-3 verloor van Atalanta in de finale van de Europa League. Kaiserslautern toonde echter geen ontzag in de beginfase en doelman Lukas Hradecky moest handelend optreden toen Daniel Hanslik een poging waagde. Het werd ook snel duidelijk dat Jeremie Frimpong op rechts zowel aanvallend als verdedigend veel arbeid moest verrichten.

Leverkusen nam de leiding na ruim een kwartier spelen. De bal rolde voor de voeten van Xhaka, die van net buiten de zestien raakschoot in de linkerhoek: 0-1. De vreugde was groot bij de Zwitser en zijn ploeggenoten. Die Werkself gingen direct op zoek naar de tweede treffer, die er mede door het stugge verdedigen van Kaiserslautern niet kwam in de eerste helft in Berlijn.

Kort voor het rustsignaal moest Leverkusen opeens met tien man verder. Kossounou ging er met gestrekt been in en moest met zijn tweede gele kaart inrukken. De landskampioen leek van slag, want kort nadien schoot Tobias Raschl maar net langs het doel van Hradecky. Alonso greep halverwege in en liet Patrik Schick en Jonas Hofmann achter in de kleedkamer. Josip Stanisic en Amine Adli waren hun vervangers.

In de beginfase van de tweede helft lag de bekerfinale even stil vanwege vuurwerk op de tribune. Na de hervatting was zowel Stanisic als Adli dicht bij de 0-2 voor Leverkusen. Kaiserslautern probeerde te profiteren van de overtalsituatie, al liet Hradecky zich niet verrassen door de poeier van voormalig Sparta Rotterdam-speler Ragnar Ache.

Met nog een kwartier op de klok stuurde Florian Wirtz Frimpong weg. De rechtspoot omspeelde de doelman van Kaiserslautern, maar was vervolgens niet egoïstisch genoeg. Frimpong zette voor, maar kon geen ploeggenoot bereiken. Leverkusen verzuimde dus om de finale van de DFB-Pokal te beslissen in de slotfase.

Leverkusen maakte ondanks de ondertalsituatie een redelijke comfortabele indruk. De 0-1 voorsprong werd over de streep getrokken, waardoor de dubbel een feit is voor het elftal van Alonso. De minieme overwinning in de bekerfinale in de Duitse hoofdstad werd uitbundig gevierd door spelers en supporters.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Waarom Jorrel Hato meer kans had om profvoetballer te worden dan Kylian Mbappé
17
Valentijn Driessen vergelijkt Schouten met één van de beste middenvelders ooit
20
Derksen: 'Hij wordt opgehemeld, maar die man is totaal onvoldoende voor Oranje'
31
Van Basten en Ten Hag zijn het niet eens over prestatie van Oranje-international
17
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
144
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: winst Oranje en Engeland
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties