Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Chelsea maakt van Kepa duurste doelman ooit: transfersom, salaris en contract

Laatste update:

In januari 2018 verlengde Kepa zijn contract bij Athletic Club tot medio 2025. De Baskische club had in die nieuwe verbintenis een afkoopclausule van tachtig miljoen opgenomen. Real Madrid was een halfjaar geleden nog nadrukkelijk geïnteresseerd in de sluitpost en bood twintig miljoen. Nadat Kepa zijn contract had verlengd in Bilbao, haakte de Koninklijke af. De winnaar van de Champions League haalt op korte termijn naar alle waarschijnlijkheid Thibaut Courtois binnen als nieuwe doelman.

Doordat de Belgische sluitpost momenteel een transfer aan het forceren is, moest Chelsea snel handelen. Komende donderdag verstrijkt al de transferdeadline in Engeland en voor die tijd moesten the Blues een nieuwe doelman in huis halen. De namen van Jack Butland (Stoke City), Jan Oblak (Atlético Madrid) en Sergio Rico (Sevilla) passeerden de revue, maar de keuze is dus uiteindelijk op Kepa gevallen.

Contract Kepa Arrizabalaga bij Chelsea

Kepa arriveerde dinsdagavond met zaakwaarnemers Margarita Garay en Gustavo Cañizares in Madrid om de transfer af te ronden. In de Spaanse hoofdstad heeft de sluitpost met Chelsea een overeenstemming over een zevenjarig contract bereikt, dat hem tot 2025 aan the Blues verbindt. Kepa had bij Athletic Club eveneens nog een contract tot medio 2025 en doorliep de jeugdopleiding van de club uit Bilbao. De Baskische club verhuurde hem tweemaal: aan Ponferradina en aan Real Valladolid. Totaal keepte Kepa 53 competitiewedstrijden voor Athletic Club.

Salaris Kepa Arrizabalaga bij Chelsea

Bij Athletic Club streek Kepa een slordige vier miljoen euro per jaar op. De sluitpost kreeg een flinke salarisverhoging na het verlengen van zijn contract, in januari 2018. Het is aannemelijk dat de Spanjaard nu opnieuw een hoger salaris tegemoet kan zien bij Chelsea. Ter vergelijking: zijn voorganger Courtois verdiende bij Chelsea een weeksalaris van 140.000 pond. Omgerekend komt dat jaarlijks neer op een slordige acht miljoen euro.

Goede aanwinst voor Chelsea?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties