Chelsea probleemloos naar halve finale; Southampton stort in

Derby County - Chelsea 1-3
Chelsea klopte Shrewsbury Town en Bolton Wanderers al eerder in het bekertoernooi en bond het Derby van voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren dus ook aan de zegekar. De Londenaren begonnen best sterk, maar de thuisploeg kreeg via Craigh Forsyth een eerste goede kans om de score te openen, maar de linksback schoot hoog over. Na een kwart wedstrijd werd de score in het Pride Park Stadium geopend: Eden Hazard ontving de bal van Cesc Fàbregas, zocht zijn rechterbeen en schoof het leer in de korte hoek. Chelsea groeide vervolgens in de wedstrijd en was via Luis en Hazard nog dicht bij de 0-2. In de blessuretijd van de eerste helft viel verdediger Kurt Zouma nog geblesseerd uit na een botsing met Petr Cech. De Fransman bleef roerloos liggen en er werd meteen om een draagberrie gevraagd. De spelers van Chelsea vonden dat dat allemaal wel wat sneller kon en namen de brancard zelf over.

Zouma verliet onder luid applaus van alle fans het veld. Derby liet in balbezit bij vlagen heel aardige dingen zien, maar was niet in staat om Chelsea echt pijn te doen. Na een klein uur viel de 2-0: Filipe Luis krulde een vrije trap op prachtige wijze in de hoek. Daarmee leek de geest wel uit de fles te zijn, maar Derby bracht de spanning toch nog terug in de wedstrijd. Craig Bryson schoot de bal via de paal achter Cech: 1-2. Een stunt zat er echter niet in voor het dapper spelende Derby. Men eindigde het duel zelfs met tien man door een rode kaart voor Jake Buxton en André Schürrle maakte het karwei vervolgens af: 1-3. Bij the Blues haakte overigens ook Didier Drogba voortijdig af; de Ivoriaan moest zich vanwege een enkelblessure laten vervangen.

Sheffield United - Southampton 1-0
Southampton bereikte in het seizoen 1986/87 voor het laatst de halve finale van het tweede bekertoernooi en ook dinsdag lukte het the Saints niet om door te bekeren. Zonder onder anderen Dusan Tadic en Graziano Pellè speelde Southampton een matige eerste helft en de thuisploeg kreeg dan ook de betere kansen. Zo schoot Jay McEveley van dichtbij tegen de lat en mikte Florent Cuvelier met een vrije trap net naast. Aan de andere kant kreeg Sadio Mané een goede mogelijkheid om de score te openen in een wedstrijd die duidelijk op het scherp van de snede gespeeld werd. Na enkele goede kansen over en weer in de tweede helft kwam Sheffield na 63 minuten op voorsprong: Marc McNulty werkte de bal binnen, nadat Fraser Forster een lage vrije trap van Bob Harris niet kon vasthouden. Southampton liet enkele kansen op de gelijkmaker liggen en verloor daardoor voor de vijfde keer op rij.

Denk jij dat Chelsea de Capital One Cup wint?