Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea schakelt Napoli uit na bloedstollende thriller

Laatste update:

Het was duidelijk dat er veel moest gebeuren wilde Chelsea zich verzekeren van een plek bij de laatste acht in de Champions League. Na de 3-1 verliespartij in Napels en de slechte vorm van de afgelopen maanden was kwalificatie verder weg dan ooit. Maar Chelsea begon furieus en zette vanaf de eerste minuut druk. Heel lang hielden de Londenaren dit echter niet vol. Napoli nam na tien minuten zelf het heft in handen en maakte het Chelsea erg lastig. Marek Hamsik kreeg een aardige kans waar Peter Cech de nodige moeite mee had, terwijl enkele minuten later ook Edinson Cavani van zich liet horen. De steraanvaller van de Italianen was bijna het eindstation van een gevaarlijke voorzet van Christian Maggio, maar hij trof het zijnet.

Napoli deelde verder nog wat speldenprikjes uit, maar benutte de kansen niet. En waar Napoli de grotere kansen kreeg, was het Chelsea dat binnen het half uur toch nog op een 1-0 voorsprong kwam. Een indraaiende voorzet van Ramires werd snoeihard ingekopt door Didier Drogba, waarmee hij de supporters op Stamford Bridge weer op de banken kreeg. De sfeer veranderde; iedereen ging achter de ploeg staan en Chelsea kreeg vleugels. Een minuut na de openingstreffer had Drogba zijn tweede kunnen maken, maar hij kon dicht bij het doel maar net niet bij de bal. En in blessuretijd stond Drogba opnieuw klaar voor zijn tweede goal. De Ivoriaan leek een voorzet van David Luiz simpel in te kunnen tikken, maar in een uiterste poging redde aanvoerder Paolo Cannavaro zijn ploeg.

Direct na rust was het echter wel raak voor Chelsea. Een corner van Frank Lampard bereikte John Terry bij de eerste paal, die boven zijn tegenstanders torende en de bal schitterend in de verre hoek wist te knikken. Met deze stand zouden de Engelsen de laatste acht bereiken. De tweede tegentreffer was hetgeen wat Napoli nodig had om definitief wakker te worden. De Italianen hadden al de nodige kansen gekregen, maar waren nog niet scherp genoeg. Binnen het uur kwam de 2-1 er dan toch. Gökhan Inler nam een afgeslagen bal aan op de borst, dacht niet lang na en knalde de bal met een dropkick snoeihard in de onderhoek. Het betekende de eerste tegentreffer voor Chelsea in eigen huis deze Champions League-campagne, maar, nog veel belangrijker: virtueel lagen de Londenaren er nu uit.

Nu was het dus weer de thuisploeg die moest komen. Di Matteo greep direct in en bracht Fernando Torres binnen de lijnen voor extra stootkracht. Napoli-doelman Morgan De Sanctis werd keihard aan het werk gezet door de aanvallers van Chelsea. Drogba bleef de gevaarlijkste: een halve omhaal van de Ivoriaan kon nog maar net worden gekeerd door de goalie. En even later moest hij ook ingrijpen toen Branislav Ivanovic hard uithaalde. Chelsea kreeg echter loon naar werken; een kopbal van Ivanovic werd door Andrea Dossena in de eigen zestien met de hand beroerd, waarop een penalty volgde. Frank Lampard bleef kalm (3-1) en de wedstrijd stevende dus af op een verlenging. Vooral Napoli snakte hiernaar, terwijl Chelsea maar bleef doordrukken om binnen de reguliere speeltijd de wedstrijd op slot te gooien. Napoli kreeg vlak voor tijd echter nog de grootste kans, toen Walter Gargano van dertig meter besloot uit te halen. Cech stond iets te ver voor zijn doel, maar zag de bal tot zijn opluchting op het dak van het doel belanden.

Het werd uiteindelijk verlengen en in die extra tijd ging het spel ook op en neer. Ivanovic kopte in de eerste minuut van de verlenging een bal naast en in diezelfde minuut knalde Marek Hamsik een volley maar rakelings naast de kruising. En ook Torres had een kans van jewelste toen De Sanctis een lange bal compleet verkeerd inschatte. De bal stuiterde over de doelman heen en Torres kon vanuit een lastige hoek de bal in een leeg doel werken. De Spanjaard, die al vijf maanden droog staat, faalde echter. In de 105de minuut was Chelsea echter alsnog trefzeker. Drogba vond Ivanovic in de zestien en hij schoot hard in het dak van het doel. Napoli ging alles of niets spelen, maar kwam de 4-1 niet meer te boven. De Italianen wilden wel, maar konden simpelweg niet meer. De thriller was uiteindelijk een prooi voor Chelsea.

Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Napoli:


-

Meer nieuws

The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
0
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties