Chelsea staat zestiende na nederlaag tegen Koeman

En dat terwijl de avond nog wel zo hoopvol begon voor Chelsea. De thuisploeg (met John Terry terug in de basis en Radamel Falcao op de plek van de geschorste Diego Costa) startte goed en kwam al binnen tien minuten op voorsprong, toen Willian een vrije trap in de bovenhoek draaide, waar Maarten Stekelenburg waarschijnlijk had gerekend op een voorzet. Branislav Ivanovic had hierna geluk toen hij duidelijk het shirt van Virgil van Dijk vast greep, maar er geen penalty werd gegeven.

Steven Davis kreeg een aardige kans op de gelijkmaker, maar schoot naast, en aan de overkant keerde Stekelenburg een inzet van Oscar. Vervolgens had Southampton weer een strafschop moeten krijgen, toen Ramires Sadio Mané neerhaalde, maar ook nu werd er niet gefloten. Southampton kwam wel steeds beter in de wedstrijd en kort voor rust resulteerde dat in de gelijkmaker. Graziano Pellè legde een lange bal van achteruit met de borst klaar voor de instormende Davis, die Asmir Begovic met een hard en laag schot kansloos liet.

In de tweede helft hoopte Chelsea zich weer in de wedstrijd te knokken, maar dat lukte niet. Mané en James Ward-Prowse werden al gevaarlijk, voordat de bezoekers door defensief geklungel bij Chelsea op een 1-2 voorsprong kwamen. Mané draaide wel heel gemakkelijk weg en schoot via het lijf van Begovic binnen, wat betekende dat Chelsea nu dus echt moest komen. Stekelenburg werd echter nooit serieus getest en een kwartier voor tijd strafte Southampton opnieuw dom balverlies bij de gasten af. Mané vond Pellè, die in de verre hoek binnen schoot.

Voor Chelsea betekende dit alweer de zeventiende tegentreffer van dit seizoen in de competitie en geen enkele ploeg in de Premier League heeft er meer. De sterk spelende Dusan Tadic had er zelfs nog 1-4 van moeten maken, maar hij schoot tegen Terry, die zich in de baan van het schot van de Serviër wierp. Chelsea probeerde nog wel om terug te keren in de wedstrijd en Stekelenburg maakte niet altijd een even zekere indruk, maar hij werd niet meer gepasseerd. Southampton staat nu negende in de Premier League en de grote vraag is of Mourinho mag blijven zitten bij Chelsea.