Chelsea toont veerkracht en klopt Manchester City

Chelsea had de zaakjes in verdedigend opzicht heel aardig onder controle, maar incasseerde voor rust toch een tegendoelpunt. Gary Cahill verschalkte na een voorzet van Jesús Navas zijn eigen doelman Thibaut Courtois en daarmee kregen the Blues voor het eerst in 365 minuten een doelpunt om de oren in een uitwedstrijd in de Premier League. De bezoekers hadden zelf al eerder toe kunnen slaan, want de eerste serieuze kans was voor Chelsea: Eden Hazard schoot na een kwartier naast. In het eerste kwartier had de Belg al een poging geblokt zien worden en kreeg Man City geen strafschop na een vermeende handsbal van Cahill.

Man City dook na een kwart wedstrijd voor het eerst écht op voor Courtois' doel: de Belg tikte een schot van Sergio Agüero over de dwarsligger. De gastheer leek even later alsnog te scoren, maar Fernandinho werd teruggevlagd vanwege buitenspel. Man City werd sterker en sterker en na kansen voor met name Agüero was het door de eigen treffer van Cahill dan eindelijk raak: 1-0. Chelsea mocht daarvoor overigens van geluk spreken dat David Luiz mocht blijven staan; de verdediger liep Agüero bij een duel omver, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de gastheer: De Bruyne schoof de bal na een snelle counter tegen de benen van Courtois. Diego Costa mikte een paar minuten later naast. Het leek vervolgens wachten op de voorsprong voor Man City, want een inzet van Agüero werd op het laatste moment nog onschadelijk gemaakt door Cahill en na 57 minuten schoot De Bruyne voor open doel over na een lage voorzet van Agüero. De fans in het Etihad Stadium geloofden hun ogen niet en al helemaal toen Chelsea na zestig minuten wél scoorde.

Diego Costa werd vrijgespeeld door Cesc Fábregas en schoof de gelijkmaker onder Claudio Bravo door: 1-1. De club uit Londen ging vervolgens op jacht naar de 1-2 en die viel twintig minuten voor tijd: Willian scoorde na een pass van Diego Costa en toonde bij de doelpuntenviering zijn rouwband als eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp in Colombia. Josep Guardiola hoopte met Yaya Touré en Kelechi Iheanacho binnen de lijnen nog een gelijkmaker te kunnen forceren, maar dat lukte niet. Een minuut voor tijd werd het zelfs nog 1-3: Hazard ging alleen op Bravo af en faalde niet. Agüero (overtreding op David Luiz) en Fernandinho (ruzie met Fábregas) kregen diep in blessuretijd nog een rode kaart.

De laatste acht uitdoelpunten van Chelsea Football Club in de Premier League!