Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Chelsea viert gelijkspel bij Arsenal als overwinning

Laatste update:

Na Arsenal-Chelsea zal er vooral worden nagesproken over de strafschoppen die in de eerste helft niet gegeven werden. Arsenal had een penalty verdiend toen Gary Cahill overduidelijk hands maakte bij een schot van Santi Cazorla, maar Chelsea dacht recht te hebben op liefst drie strafschoppen, en had er een zeker moeten krijgen. De eerste penalty shout was nog een twijfelgeval: Oscar ging naar de grond na een duel met Héctor Bellerin, maar Michael Oliver liet doorspelen. De scheidsrechter besloot hetzelfde toen Oscar na een kwartier spelen werd getorpedeerd door de uitgekomen David Ospina en hier had de bal absoluut op de stip moeten belanden. Dat gebeurde niet.

Ook Cesc Fàbregas ging nog op zoek naar een strafschop, maar hij kreeg geel voor een vermeende schwalbe. In de herhaling was goed te zien dat Fàbregas wel contact maakte met Santi Cazorla, maar dat hij dit zelf opzocht. Aan de overkant had Arsenal dus een penalty verdiend na hands van Cahill, maar ook hier ging de bal niet op elf meter. Verder werd er overigens ook nog heel aardig gevoetbald en de beste kans van de eerste helft kwam op naam van Ramires, die prachtig werd vrijgespeeld door Willian, maar geen serieus schot wist te produceren. Ospina kon eenvoudig redden.

Namens Arsenal werden Alexis Sánchez en Mesut Özil nog gevaarlijk, maar gescoord werd er niet. Voor de tweede helft bracht Mourinho Didier Drogba in de ploeg voor Oscar, die toch nog te veel last bleek te hebben van zijn botsing met Ospina en niet terug kon keren voor het tweede deel van de wedstrijd. Er wordt gevreesd dat de Braziliaan een hersenschudding heeft opgelopen, wat betekent dat hij in de eerste helft dus nog een halfuur met een hersenschudding heeft gespeeld. Oscar is naar het ziekenhuis gebracht en zal daar verder onderzocht worden.

Zonder de technische middenvelder binnen de lijnen was de tweede helft van een minder niveau dan de eerste. Chelsea leek niet vol op zoek naar de overwinning te willen gaan, 'parkeerde de bus' en Arsenal kwam maar niet door de vijandelijke verdediging heen. Ruim twintig minuten voor tijd kreeg Per Mertesacker uit het niets nog wel een goede schietkans, maar hij raakte de bal verkeerd en zag zijn inzet over de achterlijn rollen, terwijl een van richting veranderd schot van invaller Danny Welbeck gepakt kon worden door Thibaut Courtois. Echt serieuze kansen bleven uit en dus eindigde de topper in het Emirates Stadium zoals hij was begonnen: in 0-0. De spelers van Chelsea vierden dit resultaat als een zege.

-
Een gelijkspel is een terechte uitslag

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
2
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
1
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
60
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties