Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Chelsea vreest historische puntenaftrek na vechtpartij tegen Man City'

Laatste update:

Na een venijnige charge van Sergio Agüero op David Luiz, die de Argentijn vier duels schorsing opleverde, ontstond een grootschalige confrontatie tussen spelers, wissels en zelfs leden van de technische staf van beide topclubs. Daarbij kreeg ook Fernandinho rood. De FA neemt zowel City als Chelsea kwalijk dat men de eigen personeelsleden niet onder controle had. The Blues moeten zich zodoende voor de vijfde keer in negentien maanden verantwoorden bij de tuchtrechtelijke organen van de FA voor het breken van regel E20, die het gedrag van spelers behelst.

De voorgaande vier keer werd Chelsea schuldig bevonden en moest de club een boete betalen. Toen dat vorig seizoen ook gebeurde na een pittige derby tegen Tottenham Hotspur, zou Chelsea zijn gewaarschuwd voor puntenaftrek bij een dergelijk incident in de toekomst. "Het moment waarop een commissie besluit dat puntenaftrek de enige juiste sanctie is, is niet ver weg", schreef de onafhankelijke tuchtcommissie destijds in een rapport. Destijds kreeg Chelsea een boete van bijna 450.000 euro.

Naar verluidt is de club op de hoogte van de dreigende puntenaftrek en heeft men gevraagd om een persoonlijk verhoor. Dat verzoek werd zaterdagavond niet bevestigd door de FA, nadat de deadline ervoor (om 19.00 uur 's avonds) was gepasseerd. Mocht Chelsea inderdaad punten in mindering krijgen, dan wordt het de eerste Premier League-club ooit met die straf. Manchester United en Arsenal kregen in 1990, voor de invoering van de huidige competitie, als laatst puntenaftrek. Op dit moment staat de ploeg van Antonio Conte samen met Arsenal bovenaan; tegen West Bromwich Albion kan Chelsea zondag drie punten loskomen.

-
Zou puntenaftrek voor Chelsea terecht zijn?

Meer nieuws

Driessen over 'principieel mannetje': 'Is interessant voor Ajax en Feyenoord'
2
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
7
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
27
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties