Chelsea zet koppositie op het spel na eigen doelpunt Terry

Crystal Palace - Chelsea 1-0
Chelsea begon geconcentreerd aan de ontmoeting en leek de thuisploeg al in de openingsfase duidelijk te willen maken dat er weinig te halen was. De bezoekers scoorden echter niet en lieten de teugels gaandeweg de eerste helft steeds verder vieren. Zo waren de beste kansen zelfs voor Palace, dat via Jason Puncheon en Yala Bolasie voor gevaar zorgde in de buurt van Petr Cech. Hét moment van de eerste 45 minuten was echter een tackle van Gary Cahill op de bal én de benen van Cameron Jerome. Scheidsrechter Lee Mason liet echter tot ontzetting van de thuisfans doorspelen en haalde zich daarmee de nodige woede op de hals. Kort daarop nam de Chelsea-stopper wederom een groot risico, maar ook de vermeende overtreding op Bolasie werd door Mason door de vingers gezien.

Al met al was het dan ook niet onverdiend dat de enthousiaste thuisfans na zeven minuten spelen in de tweede helft op voorsprong kwam. Joe Ledley zette voor, waarna John Terry wilde wegwerken. De geroutineerde stopper deed dat echter niet goed en kopte de bal achter de kansloze Cech in zijn eigen doel. Het treffen kon daarna alle kanten op: Eden Hazard stuitte op Julián Speroni en acht minuten later miste Puncheon een grote kans op de 2-0. Vervolgens misten wederom Hazard (prachtsafe Speroni) en Terry (kopbal net over) nog twee grote kansen, waarna Jerome in een een-tegen-een-situatie met Cech de paal raakte. In de slotfase was het vooral billenknijpen voor de uitzinnige thuisfans, maar Chelsea vond de gelijkmaker niet meer en moet nu vrezen voor een inhaalslag van de concurrentie.

Swansea City - Norwich City 3-0
Jonathan de Guzman was de man van de wedstrijd in het Liberty Stadium. De Oranjeman maakte een dubbelslag en opende na een halfuur met een volley de score. Na 38 minuten tekende De Guzman voor de 2-0, door na een geniale hakbal van Wilfried Bony af te ronden. De voorsprong was terecht, want the Swans waren de betere partij. Wayne Routledge gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd op slot: na een pass van Jonjo Shelvey schoof de aanvaller de 3-0 tegen de netten. Swansea won voor het eerst sinds 8 februari (Cardiff City, 3-0) en passeerde Norwich, want men heeft nu één punt meer dan de club uit Norfolk.

Southampton - Newcastle United 4-0
Southampton rekende op overtuigende wijze met Newcastle af en passeert Tim Krul en consorten op de ranglijst. The Saints, die drie van de laatste vijf duels hadden verloren, openden op slag van rust de score. De gevaarlijkste man aan de kant van de thuisploeg, Jay Rodriguez, tikte een voorzet van Rickie Lambert binnen. Diezelfde Lambert maakte in minuut 49 er 2-0 van; dat was doelpunt nummer 22.500 in de Premier League. Adam Lallana zette met een geweldige knal in de winkelhaak de 3-0 op het scorebord en Rodriguez maakte er nog 4-0 van. De Engelsman staat dit seizoen al op vijftien Premier League-treffers.

Stoke City - Hull City 1-0
Peter Odemwingie besliste dit onderonsje en scoorde voor het eerst sinds mei 2011 in drie competitiewedstrijden op rij. De Nigeriaan haalde na een uur spelen met zijn linker uit en vond de onderhoek: 1-0. The Potters zijn nu al vijf wedstrijden ongeslagen, terwijl Hull City zijn vierde nederlaag in de laatste vijf speelronden leed. Tom Huddlestone en Shane Long kregen vroeg in de wedstrijd kansen namens Hull, terwijl Marko Arnautovic namens de thuisploeg een poging deed. In de tweede helft opende Odemwingie dus de score bezorgde Stoke City daarmee de overwinning. Hull heeft nu vier van de laatste vijf duels verloren.

West Bromwich Albion - Cardiff City 3-3
West Bromwich Albion leek al snel in veilige haven. Binnen negen minuten stond de thuisploeg op een comfortabele voorsprong, mede dankzij een geweldige treffer van Morgan Amalfiano, die de bal vanaf de zijkant van de zestien zonder na te denken met een grote boog in de verre hoek mikte. De 2-0 van Graham Dorrans stak daar schril bij af, maar was net zo waardevol. Cardiff City gaf zich echter niet gewonnen en kwam na een half uur spelen op fraaie wijze terug in de wedstrijd. Jordon Mutch klopte Ben Foster met een inzet die het midden hield tussen een schot en een voorzet. Westbrom had nadien de betere kansen, maar het waren de bezoekers die scoorden: Steven Caulker kopte zeventien minuten voor tijd prachtig raak. Daar bleef het niet bij. Eerst leek Thievy Bifouma zijn thuisploeg alsnog de zege te bezorgen, maar zijn late goal werd in blessuretijd alsnog ongedaan gemaakt door Mats Moeller Daehli: 3-3.