Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Chelsea ziet vanwege 'homofoob' en 'seksistisch' gedrag af van Sarri'

Laatste update:

De oefenmeester werd in januari 2016 voor twee wedstrijden geschorst en kreeg een boete van 20.000 euro, na uitspattingen richting toenmalig Internazionale-trainer Roberto Mancini. Volgens Mancini noemde Sarri hem een 'poof', 'frocio' en 'finocchio': allemaal scheldwoorden voor homoseksueel. "Hij is zestig jaar oud, het is een schande hoe hij zich heeft gedragen", zei Mancini toen. "In Engeland kom je na zoiets nooit meer het veld op. Hij heeft later in de kleedkamer nog wel zijn excuses aangeboden, maar hij zou zich diep moeten schamen." Mancini noemde zijn collega een 'racist en een homofoob'.

Het was niet de eerste keer dat Sarri in opspraak kwam vanwege zijn gedrag. Hij maakte eerder een obsceen gebaar richting supporters van Juventus in Turijn en bood in februari van dit jaar excuses aan voor opmerkingen richting een journaliste. "Jij bent een vrouw, je bent aardig. Dus ik zal niet tegen je zeggen dat je moet oprotten", zei hij. De vakbond voor journalisten sprak van een 'seksistische en onacceptabele' opmerking.

Volgens de Daily Telegraph spelen de incidenten uit het verleden echter geen rol in de overwegingen van Chelsea. "De club wist ervan toen Sarri voor het eerst in overweging werd genomen", schrijft journalist Matt Law op Twitter. "Als hij niet wordt aangesteld, heeft het niets te maken met zijn geschiedenis en alles met geld. Als zijn advocaten ervoor kunnen zorgen dat hij zonder afkoopsom kan vertrekken, dan zullen we zien wat er gebeurt."

Eerder deze maand zette Napoli de trainer uit zijn functie en werd Carlo Ancelotti aangesteld, maar het contract van Sarri blijft doorlopen. Het kamp-Sarri buigt zich daarom over manieren om onder het contract met Napoli uit te komen. De advocaten van de Italiaan onderzoeken of kan worden aangetoond dat Sarri slachtoffer is van een vijandige werkomgeving. De zaak wordt mogelijk aanhangig gemaakt bij wereldvoetbalbond FIFA.

Zaakwaarnemer Alessandro Pellegrini van Sarri wil ondertussen niets kwijt over een mogelijke overstap van zijn cliënt naar Chelsea. "Ik weet niet wat Chelsea is. Is dat een voetbalclub? Wij kennen alleen Napoli", geeft hij aan in gesprek met SportItalia. Bij Chelsea staat Antonio Conte momenteel onder contract en over zijn toekomst heerst ook nog veel onduidelijkheid. Als hij wordt ontslagen en geen nieuwe club vindt, dan moet Chelsea hem een bedrag van ruim tien miljoen euro uitbetalen voor het laatste jaar van zijn contract.

Is het gedrag van Maurizio Sarri een goede reden voor Chelsea om van hem af te zien?

Meer nieuws

Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
9
Boskamp gelooft uitleg Van Bronckhorst over Feyenoord niet: 'Rot toch op!'
15
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
17
Sherida Spitse zorgt voor zinderend slot van titelstrijd FC Twente en Ajax
26
De Graafschap laat na enthousiaste reacties leden stemmen over logoverandering
8
Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
70

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties