Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Chery bewijst in Nijmegen direct meerwaarde voor FC Groningen

Laatste update:

De ploeg van Alex Pastoor heeft al maandenlang geen wedstrijd meer gewonnen in de Eredivisie en wist het nieuwe seizoen dus niet goed te beginnen. NEC scoorde zaterdagavond weliswaar als eerst, al in de vijfde minuut, maar het 'openingsdoelpunt' van Navarone Foor werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Groningen nam hierna het heft in handen en kwam na negen minuten op voorsprong via Chery, die profiteerde van knullig keeperswerk van Kalle Johnsson. De keeper raakte in de war bij een van richting veranderd schot van Andraz Kirm en wist de bal niet naar buiten te werken, waardoor Chery de score kon openen voor zijn nieuwe club.

De wedstrijd ging hierna redelijk gelijk op, met weinig mogelijkheden voor beide ploegen. Groningen liet het balletje wel wat gemakkelijker rondgaan en verdubbelde kort na de drinkpauze de marge, na een schitterende aanval. Na een pass van voormalig NEC'er Nick van der Velden speelde Chery Kirm vrij, waarna de Sloveen de bal fraai in de bovenhoek stiftte. De meegereisde supporters van Groningen lieten zich goed horen en zagen hun favoriete ploeg heel aardig voetballen. NEC liet in aanvallend opzicht maar weinig zien en dus leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de gasten.

Kort voor rust kwam NEC uit het niets echter toch terug in de wedstrijd. Christoph Hemlein brak door op rechts en leverde een goede voorzet af, waardoor Foor de 1-2 binnen kon koppen. De thuisploeg ging hierdoor met een niet al te slecht gevoel de rust in en probeerde in de tweede helft om terug in de wedstrijd te komen. NEC leek het duel in de eerste tien minuten ook meer naar zich toe te trekken, maar Groningen bracht de marge terug op twee treffers via David Texeira. De spits, die speelde omdat Michael de Leeuw geblesseerd is, kon een lage voorzet van Filip Kostic eenvoudig binnentikken.

Groningen controleerde na dit doelpunt de tweede helft. De bezoekers voetbalden simpelweg gemakkelijker dan NEC en de overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Kostic kwam nog dicht bij de 1-4, maar zijn schot belandde in het zijnet, en Johnsson voorkwam een tweede treffer van Chery. Kort voor tijd werd het alsnog 1-4, toen Richairo Zivkovic een voorzet van Kirm binnenkopte en zo zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte. NEC ging zodoende hard onderuit en zet een slechte reeks voort: de ploeg uit Nijmegen pakte slechts één punt uit zijn laatste tien Eredivisieduels van vorig seizoen en wist zaterdagavond dus weer niet drie punten te pakken. De laatste zege van NEC in de Eredivisie dateert van 22 februari, toen er werd gewonnen bij Willem II: de laatste keer dat de equipe van Pastoor in eigen huis won was op 3 februari (2-1 tegen Vitesse). Volgende week moet NEC op bezoek bij PSV.

-
FC Groningen gaat hoger eindigen dan NEC

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
26
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
341
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
14
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
45

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties