Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Chili doet allerlaatste poging om WK-tegenstander van Oranje te worden

Laatste update:

De Chileense voetbalbond diende begin mei een zaak in bij de FIFA aan tegen Ecuador, omdat het land met Castillo een speler in actie liet komen die eigenlijk de Colombiaanse nationaliteit heeft. De wereldvoetbalbond was het echter niet eens met het beroep en bepaalde dat Ecuador gewoon aanwezig zal zijn op het WK. Ook 'nieuw bewijs' maakte geen verschil. De FIFA bevestigde op 16 september in een statement dat niet Chili, maar Ecuador naar het WK gaat. "Op basis van de aangeleverde documenten moet de speler worden beschouwd als iemand met een Ecuadoraanse nationaliteit."

Bekijk hier de reportage met Andries Noppert.

Er werd beweerd dat de verdediger van het Mexicaanse Léon in Colombia was geboren en tevens drie jaar ouder was dan op zijn paspoort vermeld stond. De voetbalbond van dat land diende daarom een klacht in, ondersteund door registratiedocumenten en een geboortecertificaat. Maar de FIFA verwierp de klacht. Chili verlangde dat de wedstrijden waarin Castillo meespeelde ongeldig zouden worden verklaard en wilde zo het WK-ticket van Ecuador overnemen. Toch laat Chili het er dus niet bij zitten en heeft het zijn laatste hoop neergelegd bij het CAS.

Chili vindt dat de wedstrijden waarin Castillo meedeed moeten worden omgezet in reglementaire nederlagen. Daardoor zou niet Ecuador, maar Chili het ticket voor het WK in Qatar in handen krijgen. Er zou aan het CAS gevraagd zijn om voor 10 november uitspraak te doen. Dat is tien dagen voordat het gastland het toernooi zou moeten openen tegen uitgerekend Ecuador. De Zuid-Amerikanen nemen het, zoals het er nu naar uitziet, op 25 november op tegen Oranje.

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties