Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Chinese voetbalbond remt transfergekte verder af met salarisplafond

Laatste update:

Carlos Tévez is na zijn transfer naar het Chinese Shanghai Shenua de best betaalde voetballer ter wereld, met zo'n 37 miljoen euro per jaar. Ook de nummer twee en drie op dit lijstje trokken deze winter naar China: Ezequiel Lavezzi (Hebei China Fortune, 30 miljoen per jaar) en Oscar (Shanghai SIPG, 25 miljoen per jaar). De Chinese voetbalbond wil met een aantal maatregelen er nu voor zorgen dat de clubs er een 'gezonde en duurzame' financiële huishouding op nahouden.

De bond denkt namelijk dat door het aantrekken van duurbetaalde vedetten de kwaliteit van het Chinese voetbal niet structureel verbeterd. Naast een salarisplafond, wil de CFA dit op een aantal andere manieren bereiken. Zo moeten Chinese clubs minstens vijftien procent van hun begroting investeren in een jeugdopleiding.

Een percentage van het geld dat gestoken wordt in transfers, moet in een fonds gestort worden waarmee jeugdspelers worden getraind. Ook moeten de clubs in de toekomst openbaar maken welk percentage van hun budget gespendeerd wordt aan salarissen. Eerder voerde de Chinese voetbalbond al de regel in dat er maar drie buitenlanders tegelijk in een wedstrijd mogen spelen.

Vind jij het logisch dat de Chinese voetbalbond een salarisplafond instelt?

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties