Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Christian Eriksen doet schokkende onthulling: 'Ik was vijf minuten dood'

Laatste update:

Eriksen onthult dat het vijf minuten duurde voordat zijn hart weer begon te kloppen. Daarmee is de aanvallende middenvelder door het oog van de naald gekropen, want globaal genomen kunnen de hersenen precies die periode zonder zuurstof. Na vijf minuten treedt doorgaans onherstelbare schade op. "Het was vreemd, want ik had niet verwacht dat mensen bloemen zouden sturen, omdat ik vijf minuten lang dood was", aldus Eriksen.

"Het heeft een impact gehad op zoveel mensen", beseft de aanvallende middenvelder, die onlangs zijn contract liet ontbinden bij Internazionale. In Italië is het niet toegestaan om te spelen met een ICD, het apparaatje dat bij Eriksen werd ingebracht om in te grijpen bij nieuwe hartritmestoornissen. "Mensen hebben mij en mijn familie laten weten dat het ze heeft geraakt. Dat maakt me erg gelukkig."

Eriksen werd na zijn hartstilstand naar het ziekenhuis gebracht. "Daar bleven ze zeggen dat ik meer en meer bloemen ontving", zegt de voormalig Ajacied. "Het was best uitzonderlijk, maar ik vind het heel aardig van iedereen. Het heeft me heel erg geholpen om al die gelukwensen te ontvangen. Mensen schrijven me nog steeds. De mensen die ik sindsdien heb gezien, heb ik ook allemaal persoonlijk bedankt. De doktoren, mijn ploeggenoten en hun families, maar ook fans die ik tegenkom op straat zowel in Italië als in Denemarken. Ik bedank ze dan allemaal voor hun steun."

Op dit moment bereidt Eriksen zich voor op zijn terugkeer in het topvoetbal. De offensieve middenvelder houdt zijn conditie momenteel op peil bij FC Chiasso, een Zwitserse derdeklasser. Chiasso bevindt zich in het diepe zuiden van Zwitserland, op slechts een uur rijden vanuit zijn woonplaats Milaan. Omdat Eriksen in Italië niet meer mag sporten, is de kleine club uit Zwitserland een uitkomst gebleken.

Eriksen heeft een duidelijk doel gesteld. "Ik wil op het WK in Qatar spelen", aldus de 109-voudig international. "Ik wil voetballen. Het is een doel, een droom. We moeten natuurlijk afwachten of ik opgeroepen word. Maar het is mijn droom om terug te keren. Ik weet zeker dat het kan, want ik voel me niet anders. Fysiek ben ik in topvorm. Tot aan het WK wil ik voetballen en bewijzen dat ik op hetzelfde niveau ben als voorheen."

Marcos Menaldo
De 25-jarige Marcos Menaldo is maandag overleden na een hartstilstand op het trainingsveld. De verdediger van Deportivo Marquense, een club uit zijn thuisland Guatemala, klaagde tijdens de training over ademhalingsproblemen en stortte in elkaar. Menaldo werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed. "Een jong, dynamisch en joviaal persoon, en dit overkomt hem", zei clubpresident Hernan Maldonado tegenover ESPN. "Het is behoorlijk schokkend omdat je niet alleen een speler verliest, je verliest ook een vriend."

Meer nieuws

Stem op de Gouden Schilden 2023/24 en win een geheel verzorgde trip naar Wembley
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
Thijs Dallinga tekent met fraaie kopbal voor competitietreffer nummer dertien
0
HSV verpest promotiefeest van aartsrivaal St. Pauli door goal in minuut 85
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
21
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties