Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clasie: wereldspeler van Feyenoord

Laatste update:

Bovendien daalden de resultaten af en ging het in het algemeen slecht met de club, met als dieptepunt het wegstemmen van Mario Been. Naast de komst van Koeman, hebben een aantal spelers de club weer doen oplaaien, met als speerpunten John Guidetti en Jordy Clasie. Over die laatste wil ik het hebben.

Toen Emiel Schelvis vorig jaar de opmerking plaatste dat de toenmalig Excelsior-speler Jordy Clasie een grote versterking kon zijn voor Feyenoord, werd er lacherig over gedaan. Hoe zou een speler van Excelsior een versterking voor Feyenoord kunnen zijn? Dit jaar snoert Clasie alle monden en dirigeert hij het middenveld van Feyenoord.

Waar momenteel veel lof uitgaat naar Karim El-Ahmadi - hij zou de onvervalste leider op het middenveld van Feyenoord zijn - vergeet men soms wel de waarde van Clasie van dit elftal. Clasie is een excentrieke middenvelder: eentje waar we er weinig van kennen. Hij heeft een gezonde mix van inzet en voetballende kwaliteiten. De Haarlemmer kan ten eerste een man uitschakelen. Ondanks zijn lengte schuwt hij het duel niet en timed hij op precies de goede momenten en verovert hij het balbezit in een ogenblik. Maar de echte kwaliteiten van Clasie liggen in balbezit. Zijn omschakeling is van grote klasse, evenals zijn pass. Zijn elegantie en beweeglijkheid zien we weinig op de Nederlandse velden.

Aanmerkingen zijn er zeker richting het adres van Clasie. Hij zou te klein en te zwak zijn. Daar gaat het mis in de denkwijze. Wie is de beste speler ter wereld? Juist: Lionel Messi. Wie is de beste middenvelder ter wereld? Juist: Xavi. Kleine spelertjes. In het moderne voetbal speelt lengte maar een kleine rol. Als je nou eens nagaat hoeveel duels er daadwerkelijk worden beslist op kracht op het middenveld... In mijn ogen zijn dat vrij weinig. Als iedere speler van het elftal 1,95 meter lang zou zijn, een brede borstkas heeft en over veel snelheid en conditie beschikt, dan zou er gegarandeerd een gebrek zijn aan creativiteit. Een team heeft zulke kleine, behendige spelers nodig. In Rotterdam is men al helemaal enthousiast over Clasie.

Willem van Hanegem, een zeer gewaardeerde sportanalist, denkt dat de behendige middenvelder wel eens heel ver kan komen. En daarmee doelt hij op de Europese top. Ik ga hierin mee met Van Hanegem. Clasie beschikt over alle aspecten waar het moderne voetbal naar vraagt.

Hierbij ook een oproep aan Bert van Marwijk: roep Clasie op. Durf het aan. Het oproepen van Kevin Strootman was een grandioos succes en wie weet wat er met Clasie gaat gebeuren. Nigel de Jong speelt niet, Mark van Bommel wordt oud en Rafael van der Vaart is niet echt een 'verdedigende middenvelder'. Persoonlijk vind ik dat Clasie de voorkeur moet krijgen ten opzichte van een spelers als Demy de Zeeuw en misschien ook wel Stijn Schaars. Zij hebben ervoor gekozen om buiten Nederland te voetballen, zijn ze niet (veel) beter dan Clasie én is Clasie slechts twintig jaar. Bakken met potentie. Een speler naar mijn hart.

Meer nieuws

Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
5
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
22
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties