Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Club Brugge komt met statement: 'Noa Lang was jarenlang speler bij Ajax'

Laatste update:

"Nog liever dood dan Sporting-jood", zong Lang samen met supporters van Club. Het was een verwijzing naar de clubnaam van Royal Sporting Club Anderlecht. Supporters van Anderlecht worden in België 'joden' genoemd, zoals dat in Nederland ook gebeurt bij Ajax, de oude club van Lang. "Boeren voor supporters van Club Brugge, kakkers voor supporters van KV Mechelen, Smurfen voor supporters van Genk, Joden voor supporters van Anderlecht: het zijn allemaal geuzennamen die vaak ook door supporters van de ploeg zelf aangenomen worden", schrijft Club Brugge in een statement.

"Noa Lang was jarenlang speler bij Ajax en gaf al verschillende malen aan ook supporter te zijn van die ploeg. Ajax Amsterdam draagt de geuzennaam joden met trots. Als Noa Lang gisterenavond na het behalen van de landstitel meezong met onze supporters, dan is daar geen enkele antisemitische ondertoon aan gekoppeld. Noa wilde op geen enkele manier iemand kwetsen of beledigen en het spijt ons als dit wel gebeurd is. Club draagt inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. De hele Club-familie hoopt op een positieve manier de titelviering te kunnen verderzetten", concludeert de kersverse kampioen van België.

Minister van Buitenlandse Zaken Wilmès, tussen oktober 2019 en oktober 2020 premier van België, sprak op Twitter van 'antisemitisme'. "Onaanvaardbaar, ondraaglijk en hoort niet thuis in onze samenleving. We moeten het even krachtig bestrijden als alle andere vormen van racisme", schreef Wilmès op Twitter. Het feest was ook om andere redenen controversieel. Trainer Philippe Clement en enkele spelers werden op handen gedragen, tot ongenoegen van de Brugse korpschef Dirk Van Nuffel. Die kondigde in gesprek met Het Nieuwsblad aan dat de betrokkenen die worden geïdentificeerd kunnen rekenen op een straf.

First Division A
Anderlecht
3 - 3
Club Brugge

Meer nieuws

Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
0
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
4
Atalanta heeft Champions League-ticket 4 dagen voor Europa League-finale binnen
8
Live meepraten in de Serie A: Torino - AC Milan
0
Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: ADO Den Haag - De Graafschap
6
FC Emmen verrast met zege op FC Dordrecht en speelt halve finale tegen NAC Breda
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties