Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Clubliefde kent geen definitie

Laatste update:

Het hebben van clubliefde wordt doorgaans toegedicht aan spelers die hun hele carrière bij één club spelen en die daar ook nooit meer lijken weg te gaan. Een rare veronderstelling. Stel dat de speler van NEC uit het voorbeeld in zijn jongere jaren eerst voor FC Groningen speelde, maar daar niet in de selectie aardde, een conflict had met de trainer of niet goed genoeg werd bevonden. Hij ging op zoek naar een nieuwe werkgever en vond die in Nijmegen. Als hij daar blijft voor de rest van zijn voetballeven, kent hij dan geen clubliefde voor NEC omdat hij bij FC Groningen ontdekt is? Natuurlijk niet. Je eerste liefde hoeft lang niet altijd de juiste te zijn. Een persoon moet zoeken totdat hij degene vindt waar hij bij past. Ik denk niet dat er veel mensen boven de twintig zijn die nog met hun eerste vriendje of vriendinnetje zijn. Als voetballer is dat extra moeilijk, omdat een club jou scout en niet andersom.

Naast liefde is voor een club is er ook nog zoiets als ambitie en avontuur. Hij is gek op zijn club in Nijmegen, maar daarnaast heeft hij gezonde ambitie en een avontuurlijk instinct. Als Bolton Wanders op de deur klopt en hem uitnodigt om te komen spelen in de Premier League tegen spelers als John Terry, Steven Gerrard, Wayne Rooney en Robin van Persie in de grote uitverkochte stadions, dan voelt hij nog iets anders dan de liefde voor NEC in zijn hart. Uitdaging en ambitie. Hij heeft zijn droomclub, maar een competitie als deze en de aantrekkingskracht van het buitenland dat trekt hem toch ook. Als hij gaat voor Bolton, vanwege deze redenen, houdt hij dan niet meer van zijn NEC? Er leeft meer dan liefde, er is meer om van te houden dan van liefde.

Sommige durven zelfs te stellen dat wanneer de speler van NEC lang stil had gestaan bij het feit of hij naar Engeland of Spanje zou trekken, de clubs had bezocht en op het punt stond te vertrekken, maar toch besloot te blijven, hij de magere lijnen van het clubliefdeschap had overschreden. Hetgeen natuurlijk volstrekt onlogisch is. Om de vergelijking weer even te maken met een relatie tussen twee mensen, binnen die relatie is het een onbesproken afspraak dat je niet vreemdgaat. Flirten mag, vreemdgaan niet. En daarnaast heeft elke relatie zijn ups en downs, de ruzies, de momenten waarbij je het gevoel hebt dat je misschien beter kan gaan, maar toch blijft, om later sterker uit dat dal te komen.

Na vier jaar Spanje keert hij terug naar Nijmegen, terug naar NEC, naar daar waar hij hoort. Hij deelt zijn ervaringen met de jonge spelers en is voor NEC belangrijker dan ooit tevoren. In zijn laatste seizoen haalt hij met NEC de bekerfinale in een overvolle Kuip. Bij een 1-1 stand in de slotseconden krijgt hij de bal voor zijn voeten, hij kapt zijn tegenstander uit en jaagt vanaf zestien meter de bal de kruising in. Hij kust het logo op zijn shirt en rent met zijn armen wijd richting zijn duizenden uitzinnige fans achter de goal, zijn fans! Ze scanderen zijn naam: Clubliefde kent geen definitie!

Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
0
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
0
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
122
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties