Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Colombia bekert met geniale volley van Rodríguez door

Laatste update:

Björn Kuipers maakt naar verluidt een goede kans op het fluiten van de WK-finale en het Zuid-Amerikaanse onderonsje in Rio de Janeiro was dan ook een mooie testcase. De scheidsrechter uit Oldenzaal had in de beginfase zijn handen vol, want beide partijen waren niet van plan hun benen terug te trekken. Uruguay, met Diego Forlán als de vervanger van de geschorste Luis Suárez, probeerde in zijn ritme te komen, maar Colombia drukte de tegenstander vanaf het kwartier terug op eigen helft.

Het team van José Pekerman kwam na een klein halfuur op voorsprong. James, speler van AS Monaco, controleerde de bal op de borst, maakte een draai en haalde en zijn volley sloeg via de onderkant van de lat als een granaat in bij Fernando Muslera: 1-0. Rodríguez is de eerste speler sinds Ronaldo en Rivaldo in 2002 die in de eerste vier wedstrijden van een WK heeft weten te scoren. Uruguay moest in de achtervolging, maar kon Forlán en Edinson Cavani niet bereiken.

La Celeste leek Suárez node te missen en kon ook in de tweede helft nauwelijks een vuist maken. De voetbalmachine van Colombia had slechts vijf minuten nodig om er 2-0 van te maken: na een prachtige aanval tikte James zijn tweede binnen, nadat Juan Cuadrado het ding met zijn hoofd had breed gelegd. Óscar Tabárez greep in: Forlán en Álvaro Pereira maakten plaats voor Christian Stuani en Gastón Ramírez. Na het uur groeiden de Uruguayanen in de wedstrijd; David Ospina moest bijvoorbeeld redden op een inzet van Cristian Rodríguez.

Colombia liet het initiatief aan Uruguay, maar behoudens pogingen van Maxi Pereira en Cavani werd de tweevoudig wereldkampioen niet meer gevaarlijk. De laatste keer dat Uruguay een wedstrijd op een wereldkampioenschap won, was in 1990 tegen Zuid-Korea. James werd in de slotfase een applauswissel gegund; hij werd vervangen door Adrián Ramos. Colombia neemt het in de kwartfinale op tegen Brazilië. De laatste keer dat Colombia van dat land won, was in 1991 op de Copa América en James was toen één dag oud.

-
Denk jij dat James Rodríguez de topscorer van het WK wordt?

Meer nieuws

'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
0
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
14
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
8
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
7
Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties