Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Colombia stuurt Japan naar huis en schrijft WK-geschiedenis

Laatste update:

Bondscoach José Pékerman van Colombia stelde een B-ploeg op tegen Japan, maar dat maakte het duel er niet minder leuk op. Beide partijen kregen kansen in de openingsfase, de eerste mogelijkheden waren voor de Japanners, maar het was Colombia dat op voorsprong kwam. Yasuhuki Konno legde Jackson Martínez neer en Juan Cuadrado mocht daardoor aanleggen van elf meter: 0-1.

De dappere Japanners gingen op zoek naar de gelijkmaker en kregen via Shinji Kagawa en Keisuke Honda ook kansen op doelpunten, ware het niet dat keeper David Ospina de inzet van Kagawa uit de korte hoek plukte en Honda geen geluk had met zijn vrije trappen. Met het laatste balcontact voor rust kwam Japan dan toch op gelijke hoogte: Shinji Okazaki kopte knap binnen na een voorzet van ex-VVV'er Honda.

Voor de Aziaten was dat, mede met het oog op de andere wedstrijd in de groep, niet genoeg om door te dringen tot de achtste finale. De ploeg van Alberto Zaccheroni moest nog een keer scoren, maar het was juist Colombia dat op voorsprong kwam. Na een fraaie actie van invaller James Rodríguez schoot Jackson tegendraads binnen voor de 1-2. Japan wist na die treffer dat het twee keer moest scoren en zocht vervolgens ook de aanval.

Yoshito Okuba had echter zijn dag niet; zo joeg hij de bal in kansrijke positie hoog over het doel van Ospina. Colombia vergat de wedstrijd definitief uit te counteren en daardoor bleef Japan met de moed der wanhoop aanvallen, maar problemen leverde het de Zuid-Amerikanen niet meer op. Via Jackson (fraai schot in de verre hoek) counterde Colombia alsnog naar 1-3 en Pékerman maakte van de gelegenheid gebruik om de geschiedenisboeken te betreden. De 43-jarige keeper Faryd Mondragón mocht invallen en hij werd de oudste speler ooit op het WK. Met een heerlijke goal, een fraaie passeerbeweging en een prachtig stiftje, tekende James voor het slotakkoord: 1-4.

-
Zie jij Colombia als kandidaat voor de wereldtitel?

Meer nieuws

Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
4
Dortmund begint met Maatsen en zonder Malen; Mbappé in de CL wél in de basis
5
Curieuze uitspraak Ajax-trainer Van 't Schip jaren na dato geopenbaard
9
'Manchester United-fans doen alsof ze gehandicapt zijn om wedstrijden te kijken'
2
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
8
Vitesse aan de rand van de afgrond: 'Staan er heel slecht voor, we lopen leeg'
34

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties