Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Coltescu en Sovre niet onder artikel 14, maar onder artikel 11 aangeklaagd

Laatste update:

De Champions League-wedstrijd tussen PSG en Basaksehir werd op 8 december na veertien minuten stilgelegd. De Roemeense vierde official Sebastian Coltescu wilde scheidsrechter Ovidiu Hategan wijzen op wangedrag van Webó en duidde hem daarbij aan als 'negru'. Arbiter Hategan gaf Webó vervolgens een rode kaart vanwege misdragingen langs de lijn. Webó voelde zich vervolgens racistisch bejegend en vroeg meermaals aan de officials: "Why do you say negro?" De wedstrijd werd definitief gestaakt en pas de volgende dag uitgespeeld met een compleet nieuwe, ditmaal Nederlandse arbitrage.

Op basis van de beschikbare video en audio is volgens de UEFA vast komen staan dat zowel Coltescu, de vierde official van dienst, als assistent-scheidsrechter Octavian Sovre het woord 'negru' in de mond heeft genomen om Webó aan te duiden. "De Roemeense uitdrukkingen kunnen vertaald worden naar 'die zwarte'", schrijft de UEFA in zijn rapport. "Volgens het taalrapport heeft de Roemeense uitdrukking 'negru' geen pejoratieve of negatieve connotaties."

De UEFA erkent in het rapport dat de uitdrukking als 'controversieel kon worden beschouwd in de context waarin ze werden gezegd en vanwege de vergelijkbare fonetiek tussen het Roemeense woord "negru" en de pejoratieve Engelse term "nigger". "Maar de uitdrukkingen kunnen niet worden gezien als discriminerend of racistisch. Bijgevolg is het geen strafbaar gedrag." Desondanks wordt wel een tuchtrechtelijke zaak geopend tegen official Sebastian Coltescu en grensrechter Octavian Sovre. De zaak is niet gebaseerd op artikel 14 van de reglementen van de UEFA, waar racisme onder valt, maar op artikel 11, dat gaat over algemene gedragsregels. Het is niet bekend wanneer de hoorzitting zal plaatsvinden.

Meer nieuws

VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
18
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
18
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties