Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Commercieel zou de VS perfect zijn, maar Marc ziet hem liever in Oranje'

Laatste update:

Van der Sar verblijft momenteel in de Verenigde Staten. Ajax opende een jaar geleden een kantoor in New York en sloot onlangs een deal met het Amerikaanse biermerk Bud. De Amsterdammers richten zich sinds een aantal jaar op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt Van der Sar reisde deze week af naar Amerika, waar hij onder meer een mediapartnership met ESPN bezegelde. Op de Amerikaanse televisie gaat de algemeen directeur kort in op de situatie van Dest. "Vanuit commercieel oogpunt zou Amerika perfect zijn", aldus Van der Sar. "Maar mijn directeur spelerszaken Marc Overmars ziet hem weer liever voor Nederland kiezen, omdat dat minder reisuren betekent."

Sergiño Dest: 'Ik ging me ook steeds Amerikaanser voelen'

Lees artikel

De Ajacied heeft al twee interlands namens de Verenigde Staten achter de rug, maar omdat de wedstrijden tegen Uruguay en Mexico niet officieel waren, kan Dest de overstap naar het Nederlands elftal nog maken. Hij heeft intussen een gesprek met bondscoach Ronald Koeman en KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma achter de rug. Toen hij onlangs werd opgeroepen door de Amerikaanse bondscoach, weigerde Dest de uitnodiging. Hij heeft namelijk tijd nodig om de knoop door te hakken.

"Het is aan hem, hij heeft goede mensen om zich heen. Hopelijk voor jullie zien jullie hem vaker, maar voor ons maakt het niet uit", aldus Van der Sar. De oud-keeper vindt het goed dat Dest de tijd neemt om een keuze te maken. "Hij moet een stapje terug doen en rust nemen. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld en aandacht gekregen. Hopelijk maakt hij de goede keuze. Ik sprak na de wedstrijd tegen Valencia met hem, en ik denk dat hij nog geen keuze heeft gemaakt."

"Mijn vader komt uit Brooklyn, maar thuis in Almere werd er gewoon Nederlands gesproken", zei Dest onlangs op de Ajax-website. "Sterker nog, een paar jaar geleden was mijn Engels nog zeer matig. Ik was ook helemaal niet bezig met mijn Amerikaanse 'roots'. Totdat ik in Amerikaanse jeugdelftallen ging voetballen. Vanaf dat moment werd mijn Engels beter, maar ging ik me ook steeds Amerikaanser voelen. Ik besefte: Hé, dit is óók mijn nationaliteit.' Nu vind ik het mooi om zowel Nederlander als Amerikaan te zijn. Het is een verrijking en daarnaast is het Amerikaanse paspoort een van het mooiste van de wereld.''

Voor welk land denk jij dat Sergiño Dest kiest?

Meer nieuws

Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
2
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
15
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
45
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
22
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties