Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Commissarisleden Mosman, Schlick en Van Oevelen treden terug uit RvC Ajax

Laatste update:

De commissarisleden kiezen daarvoor omdat zij de mening zijn toegedaan dat de discussie zich 'nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud'. Het drietal zal aftreden zodra hun takenpakket is overhandigd aan de de nieuwe leden van de RvC.

RvC-voorzitter Michael van Praag betreurt het besluit van zijn collega's. "Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren", laat hij zich op de clubkanalen citeren.

"Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

De RvC-leden worden al geruime tijd veelvuldig bekritiseerd. Mosman werd op haar werk onlangs lastiggevallen door een Ajax-supporter. De commissaris, die tevens bestuursvoorzitter is bij pensioenbelegger APG, zag op de muren van het kantoorpand 'RvC out' en 'Mosman out' gekalkt worden.

De RvC kent sowieso een roerige periode. Het bestuursorgaan staat momenteel lijnrecht tegenover de bestuursraad, die met 73 procent van de aandelen grootaandeelhouder is van het bedrijf Ajax.

Die impasse heeft alles te maken met Alex Kroes. De RvC is voornemens om de geschorste algemeen directeur onmiddellijk te ontslaan, terwijl de bestuursraad aandringt om die optie te heroverwegen.

Verweij


Volgens Mike Verweij van De Telegraaf komt het vertrek van Mosman, Schlick en Van Oevelen volgens velen binnen Ajax veel te laat. "Het drietal was medeverantwoordelijk voor de aanstelling van de gehate Maurits Hendriks, die Edwin van der Sar overrulede en Mislintat binnenloodste. De toezichthoudende commissarissen lieten Mislintat 115 miljoen euro aan twaalf veelal niet Ajax-waardige spelers uitgeven en schorsten Kroes tegen de wil van de leden - en naar zaterdag bleek - tegen de wil van de bestuursraad."

Verweij vraagt zich hardop af of er op korte termijn meer mensen binnen de Ajax-organisatie vertrekken. "Of financieel directeur Susan Lenderink, die alle Mislintat-transfers accordeerde, uiteindelijk ook haar conclusies trekt, is onbekend."

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Masterclass van Griezmann levert Atlético Madrid een Champions League-ticket op
2
Ten Hag ontvangt dubbele reactie van fans bij speech op Old Trafford
3
Celtic kroont zich voor de 54e keer tot kampioen van Schotland
1
Bayern neemt opzienbarend besluit en heeft trainer voor komend jaar bijna binnen
24
PSG heeft Kylian Mbappé niet nodig om Farioli flinke CL-kater te bezorgen
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties