Concurrent bankzitter Van Persie schiet Fenerbahçe naar vijfde zege op rij

Fenerbahçe nam na 29 minuten de leiding en dat was niet onverdiend, maar de manier waarop was twijfelachtig. Volkan Sen ging onderuit in de zestien, na een duel dat meer leek op een stevige (wederzijdse) bodycheck dan een opzettelijke overtreding. Fernandao ontfermde zich over de buitenkans van elf meter en maakte geen fout: 1-0. Even daarvoor had de thuisploeg trouwens ook al de paal geraakt.

Ook de tweede goal, vijf minuten voor rust, kwam vanaf de stip. Een onfortuinlijke handsbal in de eigen zestien van Rizespor-middenvelder Sercan Kaya hield in dat Fernandao voor de tweede keer in elf minuten mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en ook dit keer maakte de Braziliaan geen fout. Net als bij de 1-0 knalde hij de bal zonder enige vorm van aarzeling in de linkerhoek.

Rizespor leek daarmee dood en begraven, maar kwam kort na rust toch terug in de wedstrijd. Ludovic Sylvestre kreeg net als de thuisploeg voor de pauze de gelegenheid van elf meter en hij kopieerde Fernandao met succes: 2-1. Fenerbahçe, waar Van Persie zeventien minuten voor tijd in de ploeg kwam voor Fernandao, slaagde er echter in om die kleine marge vast te houden en boekt daarmee de vijfde overwinning op rij.