Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Concurrent' Borussia Dortmund van de mat geveegd in München

Laatste update:

Bayern München - Borussia Dortmund 5-1
Borussia Dortmund wordt geacht om de concurrentiestrijd aan te gaan met het oppermachtige Bayern München, dat zondag echter aantoonde dat er in Duitsland simpelweg geen maat op staat. Het elftal van Josep Guardiola was in de openingsfase niet per se beter dan de opponent, maar sloeg na 26 minuten spelen dodelijk toe. Jerome Boateng stuurde Thomas Müller diep met een lange bal, waarna doelman Roman Bürki handig werd omspeeld. Het afronden was vervolgens een koud kunstje. Acht minuten later verdubbelde Bayern de marge dankzij een overtreding van Henrikh Mkhitaryan in zijn eigen zestien. De Armeen vloerde Thiago Alcántara en gaf daarmee een strafschop weg. Opnieuw was het Müller die scoorde.

Meer: Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht

Daarmee leek het snel gedaan met de spanning, maar Dortmund kwam vrijwel meteen met een antwoord op de 2-0. Gonzalo Castro kreeg op rechts alle ruimte om iets te verzinnen en vond bij de tweede paal Pierre-Emerick Aubayemang, die simpel kon binnenschuiven en daarmee zijn eigen Bundesliga-record (zeven duels op rij gescoord, nu acht) nog wat verder aanscherpte. Voor de neutrale toeschouwer bood het hoop op een spannende tweede helft, maar Bayern maakte snel duidelijk dat het niet van plan was daaraan mee te werken. De bal rolde nog niet of de 3-1 lag al in het net: Lewandowski controleerde een lange pass van Boateng, ontweek Bürki en tikte simpel binnen.

Bayern stoomde door en nam tien minuten later nog verder afstand. Mario Götze had een heerlijke pass in huis op de Poolse spits, die met een tegendraadse schuiver zijn tweede van de avond liet noteren. Het betekende tevens zijn twaalfde treffer in twaalf dagen tijd. Götze zelf, net als Lewandowski ooit een ster bij de tegenstander, schoot niet veel later de 5-1 binnen. Thiago zette goed door na een te korte pass, waarna de bal in de zestien voor de voeten van de behendige dribbelaar belandde. Bürki kon niet veel meer doen dan het geplaatste schot in de hoek nakijken. Bayern geloofde het daarna wel en nam gas terug, waardoor die Borussen nog een aantal kansen kregen om de score dragelijker te maken. Mede door goed werk van Manuel Neuer kwam de 5-2 er echter niet meer.

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1-1
Leverkusen moest afgelopen week een zure nederlaag slikken bij Barcelona en slaagde er niet in om die bittere pil weg te spoelen in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Augsburg. De bezoekers, met aanvoerder Paul Verhaegh uiteraard in de basis, kwamen al vroeg op voorsprong. Bernd Leno, nota bene net geselecteerd voor de nationale ploeg, maaide volledig langs een terugspeelbal: 0-1. Met een rake rebound na een schot tegen de paal maakte Karim Bellarabi er vlak voor rust verdiend 1-1 van. Twintig minuten voor tijd kregen die Werkself dé kans om de matige ontmoeting te winnen. Hakan Calhanoglu mocht aanleggen voor een strafschop, maar liet die buitenkans liggen.

-

Meer nieuws

ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
0
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
13
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties