Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Counterend Engeland slaat via Welbeck twee keer toe in Bazel

Laatste update:

Engeland zegevierde woensdag met 1-0 over Noorwegen, maar speelde geen beste wedstrijd en de ploeg kreeg er in de pers dan ook flink van langs. Op Wembley werd er immers ook maar twee keer tussen de palen geschoten en maandagavond was het in het St. Jakob-Park niet veel indrukwekkender. Beide partijen legden wel aardig voetbal op de mat, maar de aanvallen stokten steeds in de laatste fase en daardoor werden beide doelmannen voor rust slechts één keer echt op de proef gesteld.

Na een fout van Phil Jones ging Xherdan Shaqiri met de bal aan de haal en op aangeven van de aanvaller van Bayern München dwong Haris Seferovic vervolgens Joe Hart tot een redding. Aan de andere kant was diezelfde Jones dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd knap gepareerd door Yann Sommer. Hierdoor bleef de score tot het rustsignaal onveranderd. Na rust ontstonden er meer ruimtes en werden beide partijen gevaarlijker.

Raheem Sterling en Jack Wilshere, die op 'zes' stond, schoten net naast en Hart ranselde een inzet van Seferovic over zijn doel. Na 58 minuten werd de ban gebroken: Zwitserland leed dom balveries op het middenveld en Engeland counterde via Wayne Rooney, Sterling en Welbeck naar de 0-1. De aanwinst van Arsenal stond in de basis vanwege de absentie van de geblesseerde Daniel Sturridge en maakte zijn negende interlanddoelpunt.

Het Zwitserland van Vladimir Petkovic was in de laatste twintig minuten nog dicht bij de gelijkmaker, maar Josip Drmic zag een inzet voor de doellijn worden weggegleden door Gary Cahill. Engeland, dat nog een strafschop had moeten krijgen na een tackle van Johan Djourou, sloeg in de blessuretijd nog een keer toe. Welbeck schoot na een scherpe uitval en op aangeven van invaller Rickie Lambert binnen en gooide het duel daarmee op slot: 0-2. Engeland, Estland en Litouwen gaan nu na één speelronde in Groep E gedrieën aan kop.

-
Een terechte overwinning voor Engeland?

Meer nieuws

Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
7
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
2
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
45
Officieel: De Graafschap stapt na overtuigende stemactie terug op oude logo
20
'Club die Geertruida vorige zomer 'pijn deed' komt nu mogelijk weer bij hem uit'
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties