Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Crisis compleet bij Vitesse: na algemeen directeur vertrekt ook hoofdsponsor

Laatste update:

Het nieuws over het hoofdsponsorschap van eToro wordt donderdag naar buiten gebracht door de Gelderlander. Het contract met het investeringsbedrijf loopt komende zomer af, waardoor de club genoodzaakt was een besluit te nemen over de samenwerking. Een woordvoerder van de club laat weten dat er een alternatief op het oog is. Wat dat alternatief is, blijft nog even geheim. eToro prijkte sinds het seizoen 2021/22 op de borst van de Arnhemmers, wat de club een miljoen euro per jaar opleverde. Waarom het contract met eToro niet wordt verlengd, is niet bekend.

Vitesse bevindt zich momenteel in een crisissituatie. Sportieve prestaties blijven uit en de proflicentie van de club staat op de tocht. Vitesse verloor vorige maand het kort geding van exploitatiemaatschappij GelreDome en stadioneigenaar Nedstede. Het huidige huurcontract loopt in september af. Vitesse heeft, vooralsnog, voor volgend seizoen geen stadion om thuiswedstrijden in te spelen. Dit is een vereiste van de KNVB om aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen.

Het kort geding werd aangespannen vanwege de licentie-eisen van de KNVB, maar ook vanwege de lange doorlooptijd van de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht. In september 2018 besloot Vitesse hierop terug te vallen en de huidige (onder)huurovereenkomst van GelreDome niet te verlengen, waardoor deze overeenkomst per 1 oktober 2023 zal aflopen.

Stadioneigenaar Michael van der Kuit bemoeit zich met veel zaken binnen de club, ook al heeft hij officieel geen functie binnen Vitesse. De huidige nummer veertien van de Eredivisie doet er alles aan om tot een oplossing te komen, maar Van der Kuit wil eerst in gesprek met de gemeente Arnhem. "Die zijn namelijk ook partij omdat ze zich aan Vitesse hebben gefaciliteerd in het aanwijzen van het eeuwigdurend speelrecht. Maar in 2003 is de rechtsverhouding opnieuw vastgesteld. Het recht bestaat niet meer. Maar de spelregels moeten wel duidelijk zijn als we een nieuwe overeenkomst opstellen."

Meer nieuws

Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
4
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
57
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
7
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties