Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Akkoord met Nice bereikt: Ajax vindt in Farioli gewenste nieuwe hoofdtrainer

Laatste update:

Het contract van Farioli gaat op 11 juni in, en loopt tot en met 30 juni 2027. Hij wordt bij Ajax de opvolger van interim-trainer John van 't Schip, die eind oktober de ontslagen Maurice Steijn verving. Van 't Schip leidde Ajax van de virtuele laatste plaats naar uiteindelijk de vijfde plek in de Eredivisie.

Farioli neemt twee assistent-trainers mee uit Nice: Daniele Cavalletto (47) en Felipe Sanchez Mateos (38). Cavalletto was sinds 2008 assistent-trainer bij meerdere Italiaanse clubs. Hij werkte bij zowel Nice, Fatih Karagümrük en Alanyaspor samen met Farioli en Sanchez Mateos, die op zijn beurt als assistent-trainer ervaring heeft bij verschillende (jeugd)teams in Spanje, Turkije, Qatar en Ecuador. Ook Dave Vos, in het afgelopen seizoen nog hoofdtrainer van Jong Ajax, wordt als assistent-trainer aan de staf van het eerste elftal toegevoegd. Jelle ten Rouwelaar wordt de nieuwe keeperstrainer.

Farioli lag lange tijd niet op pole position om Van 't Schip op te volgen. De Telegraaf wist eerder te melden dat Erik ten Hag een droomkandidaat was van de Amsterdammers, al bleek dat al snel een illusie.

Vervolgens richtten de Amsterdamse beleidsbepalers zich vol op Graham Potter. Na lange onderhandelingen bleken het salaris en de eis van de Brit om twee assistenten mee te nemen naar Amsterdam Ajax te gortig. Farioli was de volgende op de lijst en was met name een goedkopere optie.

Ajax was niet de enige gegadigde voor de Italiaan. Brighton & Hove Albion zag in Farioli een ideale kandidaat om de vertrekkende trainer Roberto De Zerbi te vervangen. De nieuwbakken trainer van Ajax zat in het verleden in de leer bij laatstgenoemde. Zij zullen hun aandacht nu moeten vestigen op een andere kandidaat.

Farioli werd op 10 april 1989 geboren. De opbouw naar zijn trainerscarrière zag er wat anders uit dan bij de meeste trainers: in plaats van een leven als profvoetballer te leiden, studeerde Farioli filosofie en sportwetenschappen aan de universiteit. Uiteindelijk kwam hij toch in het betaald voetbal terecht: als keeperstrainer bij Benevento en Sassuolo, waar hij samenwerkte met De Zerbi.

In maart 2021 stond hij voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer bij het Turkse Fatih Karagümrük. Nadat hij daar op 16 december 2021 vertrok, volgde een dienstverband bij Alanyaspor. Na anderhalf seizoen vertrok Farioli naar Nice. Met de Franse club eindigde hij in 2023/24 op de vijfde plaats, een plek die recht geeft op Europa League-voetbal.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Stekelenburg ziet in warming-up Polen opvallend signaal voor Oranje
1
Schokkende beelden: politie schiet man in Hamburg neer; ook foto wapen duikt op
0
Ronald Koeman legt uit waarom hij niet voor koppeltje Geertruida-Frimpong kiest
5
V/d Vaart: 'In Oranje is hij by far de beste, hij is ook afgevallen en fitter'
4
Live meepraten op het EK: Polen - Nederland
269
Ronald Koeman maakt eerste EK-opstelling van het Nederlands elftal bekend
87

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties