Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cristiano Ronaldo wint Ballon d'Or en schaart zich naast Lionel Messi

Laatste update:

Ronaldo kende bij Real Madrid een uitstekend seizoen: de aanvaller werd samen met de Koninklijke landskampioen en mocht voor de tweede maal op rij de Champions League omhoog houden. France Football, die sinds twee jaar zonder medewerking van de FIFA het evenement organiseert, had in oktober de lijst van genomineerden bekendgemaakt.

Onder meer Neymar, Paolo Dybala, Robert Lewandowski, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Isco, Gianluigi Buffon, David de Gea, Edinson Cavani en Kylian Mbappé waren genomineerd: in totaal maakten dertig voetballers kans op de prijs. Dat Ronaldo de uiteindelijke winnaar is geworden, is geen verrassing. De Portugees was met zijn doelpunten en assists cruciaal in het succes van Real het afgelopen seizoen.

De 147-voudig international, die met Portugal zich wist te kwalificeren voor het WK in Rusland volgend jaar zomer, is sinds zijn komst naar Real in 2009 uitgegroeid tot een wereldster. De 32-jarige Ronaldo, die eerder dit jaar ook al werd benoemd tot FIFA Player of the Year, heeft in 412 wedstrijden voor de Spaanse grootmacht in totaal 418 keer het net gevonden en bracht 127 keer een medespeler in stelling.

Het is dus voor de vijfde keer dat Ronaldo de Ballon d'Or heeft gewonnen. De aanvaller werd door France Football ook al in 2008, 2013, 2014 en in 2016 gekroond tot winnaar. Messi is samen met Ronaldo degene die de voetbalverkiezing de laatste jaren domineert: de Argentijn won de trofee in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015. De twee sterspelers eindigden in 2007 achter winnaar Kaká.

Cristiano Ronaldo is de terechte winnaar

Meer nieuws

Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
31
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
38
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
38
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties