Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cruijff en Beckenbauer: 'Barça wereldwijd veel groter dan Bayern'

Laatste update:

Het gesprek begint met de vraag welke club nou groter is: Barcelona of Bayern München? "Wereldwijd gezien Barcelona. In Zuid-Amerika kijken alle mensen naar de Spaanse competitie. Daar is Barcelona veel groter dan Bayern München en dat zal ook zo blijven", aldus Cruijff. Beckenbauer geeft de Nederlander gelijk. "Barcelona is leidend in de wereld, ook vanwege de traditie. In de jaren 30 en 40 hadden ze al legendarische teams. Bij Bayern München begon het pas in 1965 met de start van de Bundesliga."

Cruijff staat bekend als de ontdekker van Josep Guardiola, de man die tegenwoordig de hoofdtrainer van Bayern München is. Is Guardiola beter dan José Mourinho, die in Spanje de grote rivaal van Guardiola was? "Voor mij staat dat vast, ja", zegt Cruijff. "Bij Guardiola gaat het erom samen het voetbal te verbeteren, om het team naar een hoger niveau te brengen. In tegenstelling tot Mourinho heeft hij zelf voor 100.000 fans gespeeld. Hij zet het team in het middelpunt, Mourinho praat altijd over zijn ploeg, zijn kwaliteiten en zijn mentaliteit."

In Duitsland bestaat de angst dat Bayern München het combinatiespel van Barcelona probeert te kopiëren, maar daar is volgens de grootheden geen sprake van. "Het moet een gezonde mix zijn. Tiki-taka werkt goed met Lionel Messi, Andrés Iniesta en Xavi. Anders niet. Spelers als Arjen Robben en Franck Ribéry zijn op hun best met hun dribbels en solo's, dat is een compleet andere manier van voetbal", aldus Beckenbauer.

De twee richten zich vervolgens op de transferprijzen in het huidige voetbal. "Als spelers als Gareth Bale en Cristiano Ronaldo al honderd miljoen euro kosten, dan had Cruijff in zijn tijd enkele miljarden gekost", lacht Beckenbauer. "En jij was onbetaalbaar voor Real Madrid", neemt Cruijff over. "Franz was niet alleen een superster, hij kon van een elftal ook een echt team maken."

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties