Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cruijff fungeerde als 'wonderdokter' bij Feyenoord na 8-2 zeperd tegen Ajax

Laatste update:

"Johan was in 1974 tegen Bulgarije en Argentinië echt fantastisch", haalt Van Hanegem samen met het Algemeen Dagblad herinneringen op. "Tegen Zweden zou hij minder hebben gespeeld, volgens de zogenaamde kenners. Maar ik heb die beelden wel eens teruggezien en dat was dus niet zo." De trainer in ruste benadrukt tevens dat Cruijff flink kon incasseren. "Dat vond ik zo professioneel van hem", aldus Van Hanegem, die vervolgens een aantal hoogtepunten opsomt. "Die karategoal met Barcelona tegen Atlético Madrid. Die goal tegen België met Jean-Marie Pfaff zo schitterend onder de lat. En de treffer tegen Argentinië in 1974, zo mooi om de keeper heen, dat waren zijn mooiste goals."

Dit bericht bekijken op Instagram

Vandaag, dinsdag 24 maart, is het 4 jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Om iets voor half 2 in de middag komt het bericht naar buiten dat de grootste Nederlandse voetballer aller tijden op 68-jarige leeftijd in Barcelona is overleden. Een klein halfjaar eerder werd er longkanker geconstateerd bij de legendarische nummer 14. Als speler en trainer beleefde hij grootse successen bij met name Ajax en Barcelona. #johancruijff #johancruyff #cruijff #cruyff #ajax #afcajax #amsterdam #fcbarcelona #barcelona #feyenoord #oranje #nederland #nederlandselftal

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Mario Been speelde samen met Cruijff in het seizoen 1983/84, toen Feyenoord de landstitel en de TOTO KNVB Beker in de wacht sleepte. Smet op het kampioensjaar was de smadelijke 8-2 nederlaag tegen Ajax. "We werden vernederd. In de bus terug schaamde iedereen zich kapot. Ik was het liefst onderin in de bus gaan zitten, tussen de tassen. Iedereen was stil", zegt de tegenwoordig als analist van FOX Sports werkzame Been. Na de wedstrijd gebeurde er iets opmerkelijks in de spelersbus van Feyenoord. "Toen kwam Johan de bus in. Hij zei: 'We gaan hier toch niet van in paniek raken zeker? Eén verliespotje, kom op zeg. Let op: wij worden kampioen. Sterker nog: we pakken de dubbel.'"

Volgens Been sloeg de sfeer in de spelersbus dankzij de woorden van Cruijff gelijk helemaal om. "Ik kreeg er ook gelijk een boost van. Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling", aldus de oud-middenvelder, die met veel genoegen terugkijkt op de kortstondige samenwerking met Cruijff in Rotterdam. "Mijn pech was alleen dat Cruijff op dezelfde positie speelde als ik. Maar het mooie was: hij liet zich soms wisselen zodat ik nog aardig wat minuutjes kon maken. Dat deed me wel goed. Cruijff had wel een zwak voor mij. Hij hielp me vaak door tips te geven. Ik vond dat toen al bijzonder en nu eigenlijk nog steeds als ik er aan terugdenk."

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
3
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
19
Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid
17
Boy Kemper werd tijdens Excelsior - NAC gebeld: 'Misschien gaat de tijd sneller'
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
23
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
78

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties