Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cruijff tegen afschaffen buitenspel: 'Mijn vader was er faliekant tegen'

Laatste update:

"Het idee om de buitenspelregel af te schaffen is het meest heftig. Ik heb het daar vaak met mijn vader over gehad en die was er faliekant tegen", schrijft Jordi Cruijff. "Ik trouwens ook. Ooit schreef mijn vader daar een column over die ik heb bewaard. Beter dan toen kan het niet worden uitgelegd. Daarom hier een paar citaten, die ik trouwens de afgelopen dagen vaker terug heb zien komen."

'Bij pressievoetbal is het spelen op buitenspel essentieel. Wordt de regel afgeschaft, dan kan je de laatste linie verdedigers nooit meer zo ver doorschuiven als nu bij Barcelona het geval is. Je wordt gedwongen een man achter te houden, zodra de tegenstander zijn spits bij jouw zestienmetergebied laat staan. Zo wordt het veld lang gehouden en is goed pressie spelen onmogelijk. Het komt erop neer dat het afschaffen van buitenspel de slechte teams in de kaart speelt. Die voetballen al op de counter en krijgen er een extra voordeel bij.'

Jordi Cruijff schrijft dat het duidelijk wordt dat juist landen als Spanje en Nederland met het verdwijnen van het buitenspel benadeeld worden. Hij verwacht dat het voetbal zonder buitenspel heel open wordt, al betwijfelt hij of dat het in de praktijk ook zo werkt. "Als je zo alles op een rij zet, dan is het gewoon geen goed idee."

Is het afschaffen van buitenspel een goed idee?

Meer nieuws

'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
1
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
8
Dronken Carragher gaat wereld over: analist kán maar niet van Sancho af blijven
17
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
10
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties