Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cruijff trekt zich terug bij Ajax: 'Ik stop ermee'

Laatste update:

Cruijff had goede hoop dat het reilen en zeilen bij een paar ervaren bestuurders in goede handen zou zijn en dat deze de oud-voetballers (het Technisch Hart, red.) zouden helpen en begeleiden met onder meer vergaderen en besturen. "Maar als ik alles op een rij zet, dan kom ik tot de conclusie dat de voorzitter van de raad van commissarissen gefaald heeft." Cruijff liet al eerder weten dat hij ermee zou stoppen indien hoofd jeugdopleiding Wim Jonk wordt ontslagen. Daar lijkt de clubicoon niet op te gaan wachten.

Cruijff zette het beleid van Ajax in 2011 naar zijn hand nadat hij eind 2010 scherpe kritiek uitte op het spel van het eerste elftal onder coach Martin Jol. In de zogenoemde fluwelen revolutie legde Cruijff de macht bij de oud-spelers Frank de Boer (hoofdtrainer), Wim Jonk en Dennis Bergkamp. Later werd Marc Overmars daaraan toegevoegd als directeur voetbalzaken. Begin 2015 ging het mis. Jonk schoof niet meer aan bij overleg met de rest van het Technisch Hart. Ook directeur marketing Edwin van der Sar, eveneens oud-speler, kreeg de partijen niet meer op één lijn. Dat leidde vorige week tot een aangekondigd vertrek van Jonk, die echter weigert op te stappen.

Cruijff vindt het jammer dat Hans Wijers een directeur als Michael Kinsbergen via de achterdeur buiten Ajax heeft gezet en stelt dat Theo van Duivenbode niet zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. "Uiteindelijk is hij zo'n beetje met alles akkoord gegaan." El Salvador is ook teleurgesteld in de nieuwe voorzitter van de RvC, Leo van Wijk. Hij was het immers eens met de inhoud van het rapport van Tscheu La Ling. "Om uiteindelijk toch het tegenovergestelde te doen."

De benoeming van Dolf Collee vanuit de RvC als algemeen directeur zorgt ook voor vraagtekens bij Cruijff. "Op grond waarvan? Ook hij heeft het jarenlang laten gebeuren." Het ergste vindt Cruijff dat voorzitter Hennie Heinrichs vijf clubiconen heeft laten vallen om de RvC te dekken. "Zo'n mentaliteit past niet bij onze club." Hij hoopt dat een mogelijkheid wordt gevonden om 'Ajax weer Ajax' te laten worden. "Misschien door alle aandelen op te kopen of zo. Zodat we weer terugkeren naar onze eigen clubcultuur, met een voorzitter die wel weet voor wie hij moet staan."

Cruijff hoopt dat het Technisch Hart snel bij elkaar gaat zitten en aan zelfreflectie doet. Ajax moet centraal staan, zo stelt Cruijff. "Alleen zal dat niet meer onder de paraplu van het Cruijff-plan gebeuren, omdat mijn naam er niet meer aan vastzit."

Een wijze beslissing van Johan Cruijff

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
9
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
56
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties