Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cruijff verklaart interesse Barça in Ajacieden: 'Het verbaast me daarom niks'

Laatste update:

Spelers als Lionel Messi, Gerard Piqué, Xavi en Andrés Iniesta werden opgeleid bij Barcelona en braken door in de hoofdmacht. Hoewel de focus bij de Catalanen nog altijd ligt op het opleiden van spelers, weten de laatste jaren maar weinig spelers door te breken. Volgens Cruijff staat de kweekvijver de laatste jaren enorm onder druk en heeft dat mede te maken met Spaanse wetgeving. "De Spaanse wet verplicht Barcelona om aan iedere speler, hoe jong ook, een afkoopsom te koppelen. Dit is een maas in het net waar vooral clubs uit de Premier League van profiteren", aldus Cruijff. "Die betalen zonder problemen 3 miljoen euro voor een jongen van 16 of 17 jaar. Met als gevolg dat jaarlijks zo'n 10 talenten naar Engeland, Duitsland of Monaco vertrekken."

De gevolgen zijn merkbaar in het Camp Nou. Barcelona B degradeerde vorig seizoen naar de derde klasse en de club was genoodzaakt om voor meer dan honderd miljoen euro aan jonge spelers te kopen. "Dat Barcelona belangstelling voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zou hebben, verbaast me daarom niks. Omdat de eigen kweekvijver wordt leeggevist, zijn er spelers uit andere opleidingen nodig om dit te compenseren", vervolgt Cruijff. "Het verklaart ook waarom Barcelona deze zomer voor 80 miljoen euro de 21-jarige Brazilianen Malcom en Arthur heeft gekocht. Alleen al de laatste twee jaar zijn er circa twintig zelfopgeleide spelers door vooral Engelse clubs uit Catalonië weggelokt."

"Daarom vind ik het ook knap dat in een Europa waarin het voetbalbeleid gehinderd wordt door allerlei verschillende wetten, Ajax erin geslaagd is om, naast het halen van routiniers als Daley Blind en Dusan Tadic, ook nog talenten als De Ligt, De Jong en Van de Beek te behouden. Het is extra mooi dat dit meteen beloond is met kwalificatie voor de Champions League", besluit Cruijff.

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn bezig aan hun laatste seizoen bij Ajax

Meer nieuws

Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
12
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
20
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
13
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
63

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties