Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cynische reactie op straf voor salonremise in Belgische competitie

Laatste update:

Beelden van de slotfase van het duel uit de Jupiler Pro League gingen de wereld over. Zowel Westerlo als Genk had baat bij een punt. De laatste minuten werd de bal alleen nog rondgespeeld zonder intentie om een doelpunt te maken. Door het 1-1 gelijkspel ontliep Westerlo de play-offs tegen degratie, terwijl Genk zich plaatste voor de kampioenspoule.

Het incident leidde tot grote commotie in België. Het zogeheten bondsparket heeft nu dus een uitspraak gedaan. "Het is een open deur om te stellen dat dit een aanfluiting was", staat te lezen in een verklaring.

"Dit is een vorm van flagrant spelbedrog, waarbij toeschouwers en andere ploegen simpelweg belazerd werden. Dit komt het imago van de Belgische voetbalbond en de Pro League niet ten goede."

Alle 21 spelers die op het veld stonden op het moment dat het op een akkoordje werd gegooid worden bestraft, net als de twee hoofdtrainers. Alle betrokkenen moeten een boete betalen. Christopher Bonsy Baah ontloopt een straf. De aanvaller van Genk werd voortijdig met rood van het veld gestuurd en was dus niet betrokken bij de salonremise.

De clubs riskeren een boete van 10.000 euro. Bovendien wordt er tegen elke speler die op dat moment op het veld stond een boete van 1.000 euro geëist. "Want het bondsparket stelt alle spelers medeverantwoordelijk voor het gebrek aan sportiviteit", klinkt het.

Westerlo nam overigens zelf ook al disciplinaire maatregelen door na de salonremise hoofdtrainer Rik De Mil de laan uit te sturen. De Mil was slechts drie maanden in dienst van Westerlo.

In België klinken cynische geluiden over de straf voor Westerlo en Genk. Critici stellen dat beide ploegen alleen met puntaftrek daadwerkelijk gestraft zouden worden.

Meer nieuws

KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
10
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
57
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties