Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dag Xavi Simons krijgt na eerste Jong Oranje-selectie nóg meer glans

Laatste update:

Simons kwam deze zomer over van Paris Saint-Germain en kent een uitstekende start in de Eredivisie. Woensdag schoot hij zijn ploeg al na twintig seconden op voorsprong, wat alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen betekende. Alleen Dries Mertens scoorde in 2011 evenveel doelpunten in zijn eerste vier wedstrijden. Simons is met zijn negentien jaar en 132 dagen de jongste speler met deze prestatie in de historie van de Eredivisie.

Simons, die bij absentie van Luuk de Jong tegen FC Volendam in de spits begon, noteerde dit seizoen daarnaast twee assists. Hierdoor was de zoon van Regillio Simons in augustus elke 43 minuten betrokken bij een doelpunt van PSV. De statistieken onderstrepen zijn belang in het team. Zo kreeg geen enkele speler dit seizoen zulke grote kansen als Simons (3,2), terwijl slechts twee spelers meer kansen uit open spel (negen) creëerden dan hij.

Brobbey is op zijn beurt voor de tweede keer uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. De Ajacied werd in mei 2022 eveneens uitgeroepen tot beste talent in de Eredivisie. Brobbey, jeugdproduct van Ajax, kwam deze zomer over van RB Leipzig, waar hij zich ongelukkig voelde na zijn overstap. Sinds zijn terugkeer kwam Brobbey in alle Eredivisie-wedstrijden in actie, waarin hij tot twee doelpunten en twee assists kwam.

In het Elftal van de Maand zijn PSV en sc Heerenveen hofleverancier met beide drie spelers. Bij koploper PSV zijn naast Simons ook Joey Veerman en Cody Gakpo geselecteerd. Heerenveen, dat na vier wedstrijden acht punten verzamelde en daarmee nog ongeslagen is, levert doelman Andries Noppert, Milan van Ewijk en Sydney van Hooijdonk af.

Het Eredivisie Elftal van de Maand augustus: Andries Noppert (sc Heerenveen), Gijs Smal (FC Twente), Gernot Trauner (Feyenoord), Milan van Ewijk (sc Heerenveen); Joey Veerman (PSV), Jordy Clasie (AZ), Xavi Simons (PSV); Cody Gakpo (PSV), Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax) en Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)

Is de uitverkiezing van Xavi Simons terecht?

Meer nieuws

Live meepraten in de Süper Lig: Besiktas - Hatayspor
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Brighton & Hove Albion kondigt vertrek van Roberto De Zerbi aan
24
Marco Reus scoort op schitterende wijze in laatste thuiswedstrijd voor Dortmund
3
Clubicoon Sevilla mag koffers weer uitpakken en krijgt contract voor het leven
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties