Dagen van Bosz bij Dortmund lijken geteld; Bayern is Herbstmeister

Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-2
Niet alleen de ruststand, maar ook het vertoonde spel gaf Bosz geen enkele reden tot optimisme over de eerste helft. Een hels fluitconcert daalde na 45 minuten naar van de tribunes; de supporters keken naar een wedstrijd waarin Dortmund vrijwel niets creëerde. Het eerste schot van de thuisploeg kwam na veertig minuten van Andriy Yarmolenko, maar leverde niets op. Het stond toen al 0-1 door een doelpunt van Maximilian Eggestein. Na 25 minuten ontving de middenvelder de bal aan de rand van het strafschopgebied, trok hij naar binnen en vond hij de verre hoek.

Het zag er dus niet rooskleurig uit voor Dortmund, maar na rust leek het beter te gaan. In de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf stichtte BVB al meer gevaar dan in de hele eerste helft en het publiek ging erachter staan. De goede start leidde tot de 1-1, nadat Pierre-Emerick Aubameyang toesloeg op aangeven van Shinji Kagawa. Het laatste zetje kwam van Philipp Bargfrede van Werder. Toch was de gifbeker nog niet leeg en stond het al gauw weer 1-2: Theodor Gebre Selassie ontsnapte na een hoekschop aan de aandacht van de verdediging en kopte raak. Daardoor lijken de dagen van Bosz geteld bij de zwoegende grootmacht.

Eintracht Frankfurt - Bayern München 0-1
Het doelpunt van Bayern kwam enigszins uit de lucht vallen, want tot de openingstreffer wisten de bezoekers zich geen weg te banen door de achterhoede van Eintracht. Het team van Jupp Heynckes probeerde de druk wel op te voeren en dat resulteerde na twintig minuten in een afgemeten voorzet van Joshua Kimmich. Arturo Vidal werd niet gehinderd en zette zijn ploeg op voorsprong met een kopbal bij de tweede paal. Eintracht verweerde zich goed en kreeg voor rust nog mogelijkheden, evenals Bayern.

Een poeier van Jetro Willems werd gepareerd door keeper Tom Starke, die de geblesseerde Sven Ulreich verving, terwijl collega Lukás Hrádecky een halve volley van Vidal net over de lat tikte. Na rust had Eintracht de controle en leek een gelijkmaker waarschijnlijker dan een volgend doelpunt van Bayern. De bezoekers dachten een meevaller te krijgen toen Marius Wolf een rode prent ontving, maar na gebruik van de videoscheidsrechter werd dat omgezet in geel. Het bleef dus elf tegen elf, maar Bayern hield de voorsprong vast.

RB Leipzig - FSV Mainz 2-2
RB Leipzig opende na een half uur na een schitterende aanval de voorsprong: Kevin Kampl vond uiteindelijk op aangeven van Diego Demme de kruising. De thuisploeg kon echter niet lang van die voorsprong genieten: na 39 minuten benutte Robin Quaison een rebound nadat doelman Péter Gulácsi een vrije trap van Daniel Brosinski katachtig had gekeerd. Daar leek het ook bij te blijven, maar in de blessuretijd kreeg Leipzig een strafschop en Timo Werner faalde niet. In de tweede helft ging Mainz op zoek naar de gelijkmaker, maar Gulácsi hield zijn doel lange tijd schoon. Hij bleef Stretch Armstrong de baas en Marvin Compper behoedde Leipzig even later met een goede ingreep eveneens voor een 2-2. Toch viel die treffer alsnog, na 87 minuten spelen: invaller Emil Berggreen kopte raak.

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 0-0
HSV en Wolfsburg scoorden niet in de Imtech Arena en schieten daar niet veel mee op en staan respectievelijk op de veertiende en elfde plaats in de Bundesliga. In de eerste helft was de beste kans voor Jann-Fiete Arp, die van dichtbij naast schoot. Ook Gideon Jung had het vizier niet op scherp staan namens HSV. In het tweede bedrijf bleef HSV de betere partij en kreeg men kansen via Aaron Hunt en Dennis Diekmeier, maar Koen Casteels hoefde niet te capituleren. Paul Verhaegh deed negentig minuten mee bij die Wölfe, maar Rick van Drongelen en Jeffrey Bruma bleven in de dug-out zitten.