Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Daley Blind botste op 20 januari 2021 hard met Ten Hag: 'Een groot probleem'

Laatste update:

Schreuder volgde Ten Hag in de zomer op als trainer bij Ajax. Onder laatstgenoemde was Blind vrijwel structureel basisspeler, maar exact twee jaar geleden zat de 99-voudig Oranje-international plots op de bank tegen AZ. Nicolás Tagliafico, afgelopen zomer verkocht aan Olympique Lyon, kreeg toen de voorkeur. "Toen heeft Blind heel grote problemen gehad met Erik ten Hag", meldt Verweij in de podcast Kick-off. Ajax won die wedstrijd overigens met 0-1 dankzij een treffer van Zakaria Labyad.

De reserverol van Blind was destijds van korte duur: vanaf de wedstrijd daarna stond de linksback 'gewoon' weer in de basis onder Ten Hag. Met die status begon Blind ook aan het huidige seizoen onder Schreuder, maar gaandeweg kwam de routinier op de bank terecht. De bom barstte volgens Verweij begin november in de Champions League-wedstrijd op bezoek bij Rangers (1-3 winst).

Het was de eerste keer dit seizoen dat Blind reserve was. Owen Wijndal, zijn vervanger, viel in de eerste helft geblesseerd uit. "Blind liep toen warm", memoreert Verweij. "Daar is iets gebeurd voor de dug-out. Er was een heel kort gesprek met Schreuder en toen ging hij weer zitten. Ik denk dat Schreuder heeft geroepen: 'Iets enthousiaster mag wel', of 'een beetje normaal warmlopen is toch niet te veel gevraagd?' Er gebeurde iets. Toen viel opeens Devyne Rensch in. Vanaf dat moment is het fout gegaan." Na het WK werd bekend dat het contract van Blind bij Ajax ontbonden zou worden. Daarna tekende hij verrassend bij Bayern München.

Sinds het vertrek van Blind ziet het opbouwspel van Ajax er bepaald niet soepel uit, constateert Valentijn Driessen. "Er wordt geopperd om Edson Álvarez centraal achterin te zetten", weet Driessen. "Maar Álvarez heeft hetzelfde probleem als de backs Jorge Sánchez en Calvin Bassey: die kunnen niet voetballen. Dan komt de bal niet verder. Je moet ook opbouwen en dat kunnen zij gewoon niet. Dan komt alles aan op Jurriën Timber. Dat maakt het heel makkelijk om Ajax uit te schakelen."

Eredivisie
Fortuna Sittard
2 - 2
PSV

Meer nieuws

'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
6
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
8
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
15
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
18
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
40

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties