Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Daley Blind maakt tongen los na eerste helft tegen FC Utrecht

Laatste update:

Als enige speler van Ajax koos Blind ervoor om voorafgaand aan de 1-0, in minuut 33 van de halvefinalewedstrijd, niet naar voren te stappen. Daardoor stond Sander van de Streek niet buitenspel toen hij binnenkopte uit een vrije trap van Simon Gustafson. "Het gaat erom wat je hebt afgesproken", maakt Perez in de pauze duidelijk bij FOX Sports. "Als je hebt afgesproken om te stappen, dan is hij de schuldige. Maar als je dat niet hebt afgesproken, en hebt afgesproken dat je moet meelopen met je man, dan zijn Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico schuldig. We weten natuurlijk niet wat er is afgesproken."

Kees Kwakman stelt dat een speler die 'zo hoog staat' als Blind, het lef moet hebben om daar te blijven staan. Hij deed echter het tegenovergestelde, door naar achteren te gaan. "Je ziet dat Blind toch reageert op een speler van Utrecht", aldus Kwakman. "Blind heft het buitenspel op. De afstemming is niet goed en dat was ook te zien in de wedstrijd tegen Getafe." Volgens Kwakman is Blind echter niet de enige schuldige: hij zag André Onana niet overtuigend genoeg uitkomen. "Ik denk dat Onana te langzaam kwam. Hij kwam wel een beetje, maar stond toen in niemandsland."

De statistieken die Blind na 45 minuten kan overleggen, bieden meer reden tot positiviteit. Blind had volgens de statistieken van Opta van alle Ajax-spelers veruit de meeste balcontacten in de eerste helft: 88. Hij verstuurde in de eerste 45 minuten 77 passes, waarvan 64 succesvolle, hetgeen neerkomt op een passnauwkeurigheid van 85,7 procent. Van de Ajacieden noteerden alleen Quincy Promes (90 procent), André Onana (89,5 procent) en Sergiño Dest (88,9 procent) in de eerste helft een hogere passnauwkeurigheid. Blind leed wel elf keer balverlies; dat gebeurde alleen Nicolás Tagliafico (twaalf keer) en Hakim Ziyech (veertien keer) vaker voor rust.

In de afgelopen wedstrijden van Ajax kende Blind al enkele ongelukkige momenten. Zondag, tijdens de 0-2 nederlaag tegen AZ, leidde hij met een foute pass de eerste tegentreffer in. Onder druk van Jordy Clasie leverde hij een riskante pass door het midden, die was bedoeld voor Donny van de Beek maar werd onderschept door Fredrik Midtsjö. Die stelde Myron Boadu in staat om de score te openen. In het competitieduel met Heracles Almelo (1-0 nederlaag) van zondag 23 februari liet Blind zich kinderlijk eenvoudig wegzetten door Cyriel Dessers, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Vind je Daley Blind schuldig aan het doelpunt van FC Utrecht?

Meer nieuws

'Man United schakelt razendsnel door na vertrek Varane en ziet opvolger in PL'
1
Gijp snapt niks van aanstelling Lodeweges en oppert 102-voudig international
5
Hoe vergaat het de talenten van Ajax die in 2018 in de Eerste Divisie wonnen?
2
KNVB grijpt keihard in en legt scheidsrechter levenslange schorsing op
10
Brian Brobbey weet waarin hij volgend seizoen bij Ajax moet verbeteren
6
FC Dordrecht weet overwicht tegen FC Emmen niet om te zetten in zege
12

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties