Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dallinga kraakt selectiebeleid Koeman: 'Misschien zit Frankrijk niet in pakket'

Laatste update:

De roep om een selectie van Van den Boomen klinkt al langer in Nederland. De middenvelder van Toulouse kwam vorig seizoen in 42 officiële wedstrijden tot 12 goals en 23 assists. De club uit het zuiden van Frankrijk speelde toen nog op het tweede niveau, maar ook op het hoogste niveau laat Van den Boomen zien van grote waarde te zijn. Dit seizoen staat de teller op zes assists en tien goals. Dallinga is dan ook verrast dat Koeman geen plek heeft gereserveerd in de definitieve selectie.

"Als het moment er een keer had moeten komen, dan was het nu verdiend geweest", vertelt de spits in de podcast De Eerste de Beste. "Ik zie vaak lijstjes voorbijkomen over de top vijf competities waarin hij bovenaan staat. Dus ik was wel redelijk verbaasd dat hij er niet bij zat. Maar goed, uiteindelijk weet je niet waar de bondscoach naar kijkt. Misschien dat Frankrijk niet in het pakket zit", lacht Dallinga. Zelf sprak hij nog niet met Koeman. "Het zou geweldig zijn natuurlijk, het is voor iedere voetballer een droom. Dat is voor mij niet anders."

Volgens Dallinga zit er een duidelijk verschil in de Franse en de Nederlandse competitie. "Ik denk dat het grootste verschil hem zit in het fysieke geweld", vertelt de spits. "Vergeleken met Nederland is het fysiek echt een paar stapjes omhoog. Het zijn echt goede atleten, dus dat maakt het moeilijk. Hoe ik het ervaar is het tactisch misschien iets minder vergeleken met andere topcompetities. Maar er wordt zoveel gecompenseerd met het fysieke gedeelte dat het gewoon heel lastig is."

Had Branco van den Boomen in de selectie moeten zitten?

Meer nieuws

'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
0
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
3
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
28
Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
9
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
21
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties