Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Dan heb je twee dames in de top van de KNVB. Ja, dat wordt natuurlijk oorlog'

Laatste update:

"Twee dames in de top van het voetbal. Dat wordt natuurlijk ook oorlog", voorspelt Van den Herik zondag in Goedemorgen Eredivisie. Presentatrice Fresia Cousiño Arias kijkt op van de woorden van de bestuurder en wil weten waarom hij dat vindt.

"Nou, twee vrouwen die dan allebei op hun tenen moeten lopen. De ene (Van Leeuwen, red.) loopt al op haar tenen en dan krijg je er één bij zonder ervaring. Die loopt dan ook nog op de tenen. Ja, dat wordt oorlog." Cousiño Arias is desondanks nog steeds niet overtuigd.

"Dat is per definitie op voorhand toch niet te zeggen? En ook niet dat het twee vrouwen zijn, dat die dan op hun tenen moeten lopen? Dit gaat puur op inhoud. Ik begrijp niet dat u op voorhand zegt, dat als twee vrouwen in die functie zitten, dat dat dan niet gaat", krijgt Van den Herik voorgelegd.

"Dat was mijn tweede argument. Mijn eerste argument, en daarmee zal de zaak wel afgedaan zijn, is dat mevrouw Van der Laan geen bestuurlijke voetbalervaring heeft. En dus einde discussie. Ik heb het CV van mevrouw Van der Laan nagekeken en toen dacht ik: Ja, dat gaat niet goed", benadrukt de gewezen Feyenoord-preses.

"Het gaat mij om de inhoud", herhaalt Cousiño Arias tot slot nog maar eens. "Ik vind dat er moet worden gekeken naar de beste bestuurder. En ik vind dat er moet worden geluisterd naar de clubs, en dat daar inspraak bij moet zijn. Dat lijkt mij een logische manier."

Nieuwe bondsvoorzitter


De KNVB maakte eind februari bekend dat Frank Paauw, korpschef van de Amsterdamse politie, de beoogde opvolger is van Just Spee als nieuwe bondsvoorzitter. Inmiddels is duidelijk dat ook voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland en Van der Laan, met een verleden als Tweede Kamerlid bij D66, tot de kandidaten behoren. Op 27 mei wordt de nieuwe bondsvoorzitter gekozen.

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
34
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
151
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
353
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties