Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dani Alves veroordeeld tot vierenhalf jaar cel voor verkrachting

Laatste update:

De veertigjarige rechtsback stond begin februari terecht in Barcelona, voor een aanklacht die al meer dan een jaar geleden tegen hem werd ingediend. Alves zou het slachtoffer op oudjaarsavond in een nachtclub verkracht en geslagen hebben.

Daarvoor zit hij al ruim een jaar vast, vanwege het risico dat hij vlucht naar vaderland Brazilië. Brazilië levert eigen burgers namelijk niet uit als die in een ander land zijn veroordeeld.

Het proces in Barcelona duurde drie dagen, waarbij 28 getuigen werden gehoord. Alves bleef tot het laatste moment zijn onschuld volhouden. Het Spaanse Openbaar Ministerie eiste aanvankelijk een celstraf van negen jaar. Daarvan hoeft Alves dus maar de helft uit te zitten.

Alves kan nog beroep tegen het vonnis aantekenen.

Gewijzigde verklaringen
Saillant is dat de Braziliaan zijn verklaring over de avond al meermaals aanpaste. Eerst beweerde Alves de vrouw nooit ontmoet te hebben, maar daarna gaf hij toe van wel. Vervolgens ontkende hij dat er seksueel contact was geweest, alvorens ook in dat opzicht weer een draai te maken. Sinds hij werd aangehouden wisselde Alves al drie keer van advocaat.

Alves was nog actief als voetballer toen hij aangehouden werd door de politie. De 126-voudig Braziliaans international speelde toen voor het Mexicaanse UNAM Pumas. De club besloot zijn contract echter te verscheuren naarmate de verdenkingen serieuzer begonnen te worden. Alves kwam ook nog namens Brazilië in actie op het WK van 2022.

Meer nieuws

Felix Kroos maakt volgende EK-ganger Duitsland bekend; Toni grapt over nieuws
0
Sneijder: 'Snap niet dat die 3 spelers nog denken dat Ronald Koeman hen oproept'
22
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Ontevreden NAC Breda-supporters dienen motie van wantrouwen in bij bestuur
4
VZ Kort: Martin van Geel vindt nieuwe klus in Nederland na vertrek bij Willem II
77
'Frimpong neigt naar vertrek bij Leverkusen, maar topclubs moeten haast maken'
18

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties