Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Danny hield zich stil tegen Daley Blind: 'Daarna nog meer respect voor Van Gaal'

Laatste update:

Van Gaal maakte begin april in het programma Humberto bekend dat hij lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker. Daarbij vertelde de oefenmeester dat hij tijdens trainingskampen in de avonden behandeld werd in het ziekenhuis. Het nieuws kwam hard aan bij zoon Blind.

"Een moeilijk en heftig moment voor me", vertelt hij. Dat hij (Van Gaal, red.) ons niets liet weten tijdens het trainingskamp en 's nachts naar het ziekenhuis ging, zorgde voor nog meer respect van mijn kant. Dat hij zo sterk wilde blijven om ons teamproces niet te verstoren." Vader Danny - assistent van Van Gaal - wist al langer van de situatie van de bondscoach, maar besloot het Daley niet te vertellen. "Daarna hebben wij - de bondscoach en ik - wel contact met elkaar gehad over onze gezondheidsproblemen", beaamt Daley.

De Ajacied zorgde eind 2019 zelf al voor flinke schrik, toen hij tijdens het Champions League-duel met Valencia naar de grond ging. Sindsdien speelt Blind met een ICD-kastje, een inwendige defibrillator die ingrijpt bij gevaarlijke hartritmestoornissen. Het duurde echter nog meer dan een jaar voordat hij een wedstrijd kon spelen zonder aan zijn hart te denken. "Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam en weet dat het kan wat ik doe", zegt Blind, die nog wel een kleine kanttekening heeft. "Omdat ik voor elke training en wedstrijd medicijnen slik, word ik nog wel bijna iedere dag met mijn hart geconfronteerd."

Zijn gezondheidsproblemen weerhouden hem echter niet te dromen van de wereldtitel. Blind durft dat dan ook hardop te doen. "Ik denk dat het helpt om heel duidelijk uit te spreken dat we wereldkampioen willen worden. Dan gaat het toch in je hoofd zitten." De rol van Van Gaal mag daarin bovendien niet miskend worden volgens de 94-voudig international. "De wereldtitel zit in het hoofd van Van Gaal en elk moment grijpt hij aan om het in ons hoofd te planten. Zelfs in een gewoon dagelijks berichtje via de app. Met zijn afsluiting refereert hij dan aan het WK", aldus Blind.

Meer nieuws

Ex-PSV'er en 46-voudig international van Oranje overweegt te stoppen met voetba
0
Jeremie Frimpong verrast teamgenoten Bayer Leverkusen met bijzonder cadeau
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
10
Bayern München komt in zoektocht naar opvolger Tuchel uit in Premier League
13
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
4
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties