Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dapper Go Ahead profiteert maximaal van off-day Twente

Laatste update:

Het was aan het elftal van Michel Jansen vrijwel geen moment af te zien dat het vol in de race is voor een Champions League-ticket. Het tempo lag veel te laag, passes kwamen niet aan en slordigheid was eerder regel dan uitzondering. Het was dan ook niet vreemd dat de Enschedeërs zelf niet in staat waren om iets te creëren, al kreeg Luc Castaignos halverwege het eerste bedrijf wel een enorme kans om de score te openen. Na een fout van Jop van der Linden kon de spits van FC Twente alleen op Stephan Andersen af, maar de doelman van Go Ahead zag het schot naast zijn doel rollen. Op dat moment had Jeffrey Rijsdijk aan de overkant ook al een enorme mogelijkheid onbenut gelaten: na een gapend gat in de Twentse defensie kon hij vrij op Nick Marsman af, maar de doelman voorkwam de 1-0.

Dat had de goalie, ex-speler Go Ahead, ook moeten doen na 33 minuten voetballen, toen Jarchinio Antonia aan de zijkant doorbrak en met een slappe inzet poogde om gevaar te stichten. De aanvaller van de Eagles deed dat vanuit een bijzonder lastig hoek, maar omdat Marsman zijn benen wagenwijd opende verdween de bal onder zijn lichaam door in het doel. Na die treffer was FC Twente het spoor helemaal bijster en ging vrijwel niets meer goed bij de bezoekers. De thuisploeg had dan ook weinig moeite om de voorsprong mee de rust in te nemen. Jansen en zijn assistent Alfred Schreuder zullen die vijftien minuten ongetwijfeld gebruikt hebben om hun spelers te wijzen op het belang van de wedstrijd.

Daar was aanvankelijk echter weinig van te merken. Ook in het eerste kwartier na rust was het spel van de gasten traag en te afwachtend en kwam de meeste dreiging van Go Ahead. Omdat Antonio de bal iets te voor zich uit speelde en Marsman een schot van Erik Falkenburg onschadelijk maakte, bleef dat dit keer zonder gevolgen voor Twente. Na een kwartier spelen in de tweede helft schrokken de bezoekers alsnog wakker en werd de druk op het Deventer doel opgevoerd. Dat leidde tot een eerste serieuze mogelijkheid voor Quincy Promes, die de bal na goed voorbereidend werk van Dusan Tadic en Felipe Gutiérrez echter hoog over volleerde.

Twente behield daarna het veldoverwicht, maar bleek nauwelijks in staat om gaten te vinden in de afweer van de thuisploeg. Roberto Rosales lukte dat wel en leek Castaignos met een afgemeten voorzet in stelling te brengen, maar de spits miste de bal met zijn hoofd en maakte vervolgens hands. Pas in de absolute slotfase, toen de Enschedeërs een alles-of-niets-offensief ontketenden, vertoonde de defensie van Go Ahead een wat scheurtjes. Ondanks mogelijkheden voor Tadic (schot), Promes (rebound), Kyle Ebecilio (slechte aanname) en Castaignos (volley rakelings naast) viel de gelijkmaker echter niet meer.

-

Meer nieuws

Liveblog huldiging PSV: Selectie arriveert bij stadhuis van Eindhoven
27
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
8
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
0
Lang kijkt recht in camera, laat zijn tanden zien en waarschuwt Feyenoord
26
Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
9
Valentijn Driessen raadt PSV terugkeer van voormalig smaakmaker af
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties