Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dat dekselse mannetje toch

Laatste update:

Een gemiddeld wedstrijdverslag van onze Drentse vriend ging: 'Nou daar zijn we dan weer beste mensen. Het Nederlands elftal, met Dirkie Kuijt uit Katwijk in de basis, neemt het op tegen dat o zo dekselse land Zuid-Korea.'.....'Daar komt Park, of is het Kim, nee het is toch Park. Die dekselse kleine Park maakt het Stekelenburg nog verdraaid lastig. Wat een deksels irritant mannetje is dat, maar Stekelenburg stond het Koreaanse gevaar heldhaftig in de weg. Wat een man die Stekelenburg. Die is werkelijk voor niemand bang! Ook niet voor die dekselse Park, of is het Kim? Nee het is is toch Park.'

Na het horen van deze weergaloze uiteenzettingen heeft menig Nederlander toch vaak zitten twijfelen om over te schakelen naar de Belg. Lekker luisteren naar het wél komische commentaar van onze zuiderburen. Van je hop patat en amai. Onze aimabele vrienden uit het zuiden ontbeert het slechts aan kennis van het Nederlandse voetbal. Tegen Japan ook weer, met Holland-expert Adri van Tiggelen in de uitzending. 'Ja wat Hugo net gezegd heb, die crosspass kennie geve, maar dat doet-ie nie, want daar heb-ie het lef nie voor. Ze motte echt meer gebruik maken van die flanken, anders vlieg die bal dr bij die Japanners nooit in.'

Daar wringt het 'm een beetje. Ik heb in de hele uitzending geen positief woord over Nederland gehoord, dat toch na twee wedstrijden soeverein aan kop staat in haar groep en inmiddels met twee benen in de volgende ronde. Maar wat moet je dan, het Nederlands commentaar is ook niet alles. Het Nederlandse team van verslaggeving is vaak een beetje saai, of juist heel vreemd. Bovendien wordt je van Piet de Visser ook moe. De eeuwig slissende betweter, die trots gaat uitleggen dat zijn vrouw al zijn aantekeningen in de computer kan zetten, is een wanvertoning op de buis. Wegens gebrek aan alternatieven levert het toch zeven miljoen kijkers op.

'Robin van Persie, jawellllll, krijgt hij die bal toch langs die dekselse Spanjaard Iker Casillas. Dat Rotterdamse straatschoffie heeft het voor elkaar gekregen. Wordt dit genoeg voor het kampioenschap? Of steekt die dekselse Torres er nog een stokje voor? Of Iniesta, das een klein mannetje, maar voetballen kan hij wel, jawel, Iniesta kun je om een boodschap sturen.' Klinkt toch niet zo gek, die gekke ouwe Evert. Van mij mag 'ie blijven, tot er écht wat beters komt. Deksels.

Meer nieuws

Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
2
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
10
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
3
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
14
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties