Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Davy Klaassen is er als de kippen bij en brengt Ajax vlak na rust aan leiding

Laatste update:

Beide ploegen kwamen met één wijziging aan de aftrap ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd. Bij Feyenoord maakte Igor Paixão plaats voor Oussama Idrissi, terwijl Brian Brobbey er bij Ajax uit werd gehaald voor Steven Bergwijn. De Klassieker kwam al in de eerste speelminuut stil te liggen. De supporters van Feyenoord staken na het startsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout massaal vuurwerk af, met een enorme rookontwikkeling tot gevolg. De arbiter kon niet anders dan het duel na 23 gespeelde seconden stilleggen. De spelers bleven wel op het veld en hielden zich warm met het rondspelen van de bal. Na enkele minuten kon de wedstrijd hervat worden.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Feyenoord. Santiago Giménez versnelde met de bal aan de voet indrukwekkend weg bij zijn enige overgebleven bewaker, Edson Álvarez. Giménez kwam oog in oog met doelman Gerónimo Rulli, die door snel uit te komen redding wist te brengen. Tadic zette Ajax in de veertiende minuut op voorsprong. De aanvoerder van de Amsterdammers reageerde alert toen de bal na een misverstand bij Feyenoord tussen Pedersen en Jahanbakhsh, die elkaar omver liepen bij het wegwerken van een slechte voorzet. Tadic kreeg de bal gelukkig voor de voeten en twijfelde niet om binnen te prikken: 0-1.

Na de 0-1 van Tadic werd Giménez bij een nieuwe, knappe versnelling onderuit gelegd door Jurriën Timber, die geel kreeg. Feyenoord bleef de betere ploeg en zocht volop naar de gelijkmaker. Een vlotlopende aanval leverde in de 25ste minuut een voorzet op van Quilindschy Hartman, die de vrije Jahanbakhsh vond. De Iraniër leek binnen te gaan volleren, maar raakte de paal. De druk van Feyenoord bleef aan en leverde vlak voor rust een doelpunt op. Giménez werd volstrekt vrij gelaten en kon binnenkoppen na een voorzet van Jahanbakhsh: 1-1.

Vijf minuten na rust maakte Ajax zijn tweede treffer. Bergwijn werd weggestoken door Tadic en strandde op Timon Wellenreuther. Ook de rebound die voor de voeten viel van Tadic werd knap gered door de doelman, waarna Klaassen alert reageerde en van dichtbij alsnog kon binnenschieten: 2-1. Feyenoord ging in de achtervolging, maar na een uur spelen kwam het duel dus stil te liggen, toen Klaassen werd getroffen door een voorwerp gegooid vanaf de tribune. De middenvelder van Ajax liep naar binnen voor behandeling. Na een afkoelingsperiode van een half uur besloot Ajax de wedstrijd uit te spelen. Klaassen was daar aanvankelijk bij, maar gaf al heel snel aan toch te veel klachten te hebben. De getroffen Ajacied liet zich daarom vervangen.

Meer nieuws

Van Hanegem: 'Hij is voor mij de beste speler ter wereld op het moment'
4
Thijs Dallinga scoort bij winnend Toulouse op afscheidsavond Mbappé bij PSG
3
AS Roma moet na nederlaag tegen Atalanta hopen op overwinning Atalanta
6
Riazor wordt gek: Deportivo La Coruña promoveert na zege op Barcelona B
10
Volendam-aanvaller Bilal Ould-Chikh succesvol geopereerd na goedaardige tumor
1
Frenkie de Jong en Mikky Kiemeney trouwen in het geheim en delen huwelijksfoto's
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties