Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De angst voor talenten

Laatste update:

Er wordt de afgelopen jaren vaak geroepen dat de jeugd van PSV zeer zwak is ten opzichte van die van Ajax en Feyenoord. Dit is echter wat kort door de bocht. Feyenoord steekt er momenteel met kop en schouders bovenuit, maar Ajax en PSV ontlopen elkaar maar weinig als je het mij vraagt. Talenten lopen er in Eindhoven al rond vanaf de F-junioren. In junioren competities doet PSV het bovendien niet onverdienstelijk. De A1 onder leiding van Phillip Cocu is zo goed als zeker van het kampioenschap, terwijl de C1 en D1 het met een tweede plaats ook niet onaardig doen. De F1 en E1 staan zelfs bovenaan in de competitie. Kortom, vanaf jonge leeftijd speelt er al een hoop talent in Eindhoven.

Qua individuele spelers steken er ook velen bovenuit in hun leeftijdsklasse. Zo zijn de broertjes Nigel en Benjamin Bertrams beiden eerste keeper in een Nederlands elftal en staat Jeroen Zoet onder de lat van Jong Nederland. Raj Vloet, zoon van Wiljan Vloet, was vorig jaar topscorer bij het EK van Nederland onder zeventien. Verder lopen nog jongens als Zakaria Bakkali, Jorrit Hendrix, Menno Koch en Joshua Brenet rond, om maar snel een aantal voorbeelden te noemen. Allemaal jongens met de potentie om een vaste waarde te worden in het eerste elftal van PSV.

Toch blijft er bij PSV de sfeer hangen dat deze jongens geen kansen krijgen. Het vertrek van Bazoer naar Ajax blies de discussie extra leven in. Eén jaar eerder ging Andreas Pereira ook al weg, richting Manchester United. Hij was toen vijftien jaar, maar heeft nu al een profcontract getekend bij de huidige nummer één van de Premier League. Misschien zijn zulk soort talenten ook wel niet te houden.

Feit is en blijft dat ondanks het talent wat er rondloopt, deze jongens maar zelden een kans krijgen. Tegenwoordig zitten jongens als Marcel Ritzmaier, Peter van Ooijen, Jurgen Locadia en Memphis Depay bij de eerste selectie. De eerste twee laten zien nog wat hulp nodig te hebben, terwijl de laatste twee weinig moeite lijken te hebben om zich aan te passen. Feit is wel dat deze jongens vaak hooguit tien minuten speeltijd krijgen, terwijl ze erg veel kwaliteit hebben. Dit komt deels door het feit dat Dick Advocaat maar één doel heeft: kampioen worden met PSV. Dit wil hij bereiken met de beste spelers en daarom kiest hij slechts sporadisch voor jeugdspelers.

De tweede, maar in mijn ogen niet minder belangrijkere reden, is de angst voor het talent. Waar bij Feyenoord een meesterzet gedaan wordt door Boëtius te laten debuteren in de klassieker, gebeurd dit bij PSV niet. Jean Paul Boëtius was vervolgens wel de absolute uitblinker bij Feyenoord, terwijl een Zanka later tegen Feyenoord een matige indruk achter laat. Bij PSV ontbreekt die bluf om dit te durven, er wordt op 'safe' gespeeld. Bij vrijwel elke andere club in de eredivisie hadden Depay en Locadia in de basis gestaan en waren Hendrix, Koch en Bakkali vaste waarde in de selectie. Vrijwel elke club is jaloers op zulke talenten, terwijl PSV er weinig gebruik van maakt.

In de minuten die de jeugdspelers krijgen maken ze vaak een prima of zelfs uitstekende indruk. Locadia had tot voor dit weekend maar 573 minuten nodig voor negen treffers. Natuurlijk is dit geen garantie voor de toekomst, maar als je zag dat Jeremain Lens 50 kansen nodig had voor zes doelpunten ga je toch twijfelen. Waarom wordt er niet eens met een Locadia in de basis gestart ook al zijn Lens en Matavz fit? Waarom zet je Depay niet in de basis tegen Feyenoord in plaats van Dries Mertens. Mertens heeft in zijn carrière pas één keer het net gevonden in wedstrijden tegen Ajax, Vitesse, Feyenoord en FC Twente, dus veel slechter zal Depay het niet doen.

De rest van de jeugd ziet dit gebeuren en gaat ook nadenken. Zouden we bij Ajax niet meer kansen kunnen krijgen? Feit is dat dit jaar meer talenten de kans krijgen en er vaker plek is in de selectie voor debutanten. Toch moet deze lijn verder worden doorgetrokken. Hendrix zei een aantal weken geleden desalniettemin dat het duidelijk was dat ''als je goed was, je zeker wel kansen kreeg bij PSV.'' Er moet nu echter verder gegaan worden, aangezien ik denk dat jongens als Depay en Locadia doorslaggevend kunnen zijn in de titelrace.

PSV

Meer nieuws

EK haalbaar? Arteta bevestigt terugkeer Jurriën Timber in selectie Arsenal
1
Verweij denkt dat Nederlander in beeld komt bij Ajax: 'Er is veel enthousiasme'
4
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
4
Prachtig gebaar van spelersgroep Vitesse: 'Op naar de twee miljoen!'
2
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
2
Pak 50x je inzet als PSV zondag thuis wint van Sparta Rotterdam!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties